Cine este prima româncă desemnată "The Best & Brightest Executive MBAs". Carieră pe patru continente

DE Mihai Duță | Actualizat: 20.11.2023 - 18:23
Raluca Epureanu este este prima româncă desemnată "The Best & Brightest Executive MBAs" Foto: arhiva personală

Raluca Epureanu este prima româncă ce a primit bursa Forté pentru femei în cadrul programului EMBA și care a fost inclusă în revista "Poets and Quants" ca fiind "The Best & Brightest Executive MBAs Of 2022" din lume.

SHARE

Raluca Epureanu s-a născut în Constanța, a absolvit Academia de Studii Economice din București, apoi Said Business School, University of Oxford, Regatul Unit.

Raluca Epureanu a trăit în afara României mai mult de 17 ani, pe patru continente, în SUA, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite și Hong Kong.

Citește și: O româncă din SUA a cucerit întreaga lume cu talentul ei. A pus totul pe internet

Absolventă a Academiei de Studii Economice, Facultatea de Business & Turism, a urmat o carieră internațională în domeniul ospitalității pe patru continente. 

Ea a fost nominalizată și în Top 100 Români de Pretutindeni 2023, o inițiativă RePatriot.

Cine este prima româncă desemnată "The Best & Brightest Executive MBAs"

Un profesionist premiat, Raluca a lucrat pentru cea mai mare companie de ospitalitate din lume - Marriott International (una dintre cele mai bune 100 de companii pentru care să lucrezi, conform Fortune), unde a deținut mai multe posturi de conducere timp de peste 15 ani.

Raluca a intrat în companie ca intern (în SUA) și a fost promovată la fiecare doi ani. Ultimul ei rol în cadrul companiei a fost cel de Senior Director of Events, Asia - Pacific (cu sediul în Hong Kong), rol considerat expert in domeniu pentru disciplina de event management, asigurând conducerea pentru 750 de hoteluri, 23 de branduri din 24 de țări, cu 175.000 de asociați.

Citește și: O româncă ajunge în SUA fără să știe engleza. Acum are 600.000.000$ și le tratează pe Obama și Oprah

După ce a părăsit Marriott în 2020, Raluca a urmat un EMBA la Said Business School, Universitatea din Oxford. A fost voluntar în calitate de consultant de afaceri în cadrul Oxford Strategy Group, iar activitatea sa de sprijinire a start-up-urilor și IMM-urilor în cadrul proiectului “Liber” organizat de Centrul de Antreprenoriat din cadrul Saïd Business School a fost de neprețuit.  

În paralel cu studiile sale, Raluca a fondat re:look consulting, o firmă de consultanță în domeniul experienței consumatorului, cu sediul în Hong Kong.

“Progresul unei țări necesită adesea abordarea unor probleme multiple și interconectate (factori economici, politici, sociali și culturali). Dacă ar trebui să aleg un singur lucru pe care să îl prioritizez, aș pune accentul pe educație ca element fundamental”, spune Raluca Epureanu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te