Cine a fost marea iubire a Marinei Voica? De ce n-a vrut artista să aibă copii?

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 03.04.2024 - 11:54
Cine a fost marea iubire a Marinei Voica - Foto: Facebook/Cineclic
in 1961
marina voica

Cine a fost marea iubire a Marinei Voica? Retrasă de mai mulți ani la Breaza, îndrăgita artistă a avut parte de multe povești de dragoste de-a lungul vieții, dar un singur bărbat a rămas în sufletul ei tot timpul. Cu toate acestea, cântăreața nu a vrut să aibă copii.

SHARE

Cine a fost marea iubire a Marinei Voica? Ajunsă la vârsta de 87 de ani, iubita intepretă s-a bucurat de o viață plină de evenimente, inclusiv de relații pasionale. Mignonă, cu un șarm aparte și un delicios accent rusesc ce-i „trăda” originile, a cucerit inimle multor bărbați, dar n-a vrut să aibă copii.

Cine a fost marea iubire a Marinei Voica? De ce n-a vrut artista să aibă copii?

Marea artistă, ajunsă la 87 de ani, a fost și a rămas una dintre cele mai iubite interprete de muzică din România.

În cariera sa impresionantă a făcut aproape de toate: peste 900 de melodii, 27 de discuri, 6 CD-uri, numeroase turnee în țară și în străinătate. Dar ce n-a făcut? 

A avut 9 stagiunii jucate la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, dar a fost și actriță de film, având chiar și un rol principal în pelicula „Țărmul n-are sfârșit” (1962), în regia lui Mircea Săucan.

Pe numele său, Marina Alexandrovna Nicolskaia, cântăreața s-a născut la 3 septembrie 1936, în Ivanovo, în fosta URSS. Accentul rusesc cu care vorbește și acum limba română i-a oferit un farmec și un exotism aparte.

Citește și: Marina Voica, artista cu 1.000 de șlagăre lansate, nu primește pensie. Suma infimă din care trăiește

A mărturisit recent că româna i s-a părut foarte grea, pentru că nu are o structură logică precum germana, de exempu.

Marina avea să se mărite de tânără cu Marcel Voica. Ea era studentă în anul I la Finanțe, în Moscova, iar el, de asemenea student, dar cu trei ani mai mare.

„Aveam 19 ani și eram fată mare… Marcel Voica intrase în viața mea și toată lumea știa că suntem împreună. Dar trebuia să plece pentru că terminase facultatea.

Eram total dezorientată, aveam nevoie de el. Așa că am hotărât să mă mărit… Dar dacă n-ar fi murit mama, nu făceam pasul ăsta și n-ajungeam în România.

Cine știe cum ar fi fost viața mea?… Tata l-a rugat pe Marcel să mă mai lase în Rusia, până-mi iau diploma. Marcel a fost de acord… Am apucat să trăim ca soț și sotie doar un an. După care Marcel a plecat în România“, a povestit artista.

Ușor-ușor relația s-a stins și după 6 ani au divorțat. La începutul anilor 60 s-a decis să ia și ea calea României, a Bucureștiului, mai precis.

„La 23 de ani m-am mutat în România, după ce am terminat facultatea. Am venit în octombrie, din tren m-am suit, de la Moscova, cu căciulă, cu mănuși, și la București erau 25 de grade. 

Aveam rochiță pregătită, am venit cu îmbrăcăminte frumoasă. Am stat chiar pe Calea Victoriei. Lumea frumoasă, se plimbă încet.

La Moscova toată lumea fuge, se calcă în picioare... Primul cuvânt învățat în limba română: „Eu te iubesc!”, a rememorat Marina Voica în podcastul „Altceva cu Adrian Artene”.

Citește și: Văduvă la 43 ani, Marina Voica se recăsătorește cu un bărbat celebru cu 20 de ani mai tânăr

Marina Voica, la 25 de ani, în 1961, la puțin timp după venirea în România - Foto: Facebook/Studiourile Buftea

S-a recăsătorit la vârsta de 26 de ani, cu cel care avea să fie marea ei iubire, medicul Viorel Teodorescu, care era cu 3 ani mai tânăr. 

„Într-o zi, m-a sunat un doctor, Viorel Teodorescu. Mă văzuse la televizor și se îndrăgostise de mine. Ne-am întâlnit o dată, de două ori… Pâna la urmă, m-am îndrăgostit și eu de el.

Târziu am aflat că nici măcar nu era doctor, era doar student. Pe mine însă deja nu mă mai interesa. Îl iubeam și era destul… Am divorțat de Voica, după șase ani de căsătorie“, povestea Marina Voica despre începutul relației cu al doilea soț, într-un interviu pentru  Revista Tango.

Cei doi aveau să fie împreună timp de 17 ani. Din nefericire, în 1981, medicul a murit de cancer.

Femeie mignonă, de o frumusețe carismatică, interpreta și-a continuat viața, deși inima ei a rămas mereu la marea ei iubire.

Totuși, în 1984, Marina Voica s-a îndrăgostit din nou. De data asta de un tânăr de 24 de ani, artistul Laurențiu Cazan. Ea era cu 23 de ani mai în vârstă, dar acest lucru nu a contat pentru ei.

Citește și: Artistul care s-a îndrăgostit nebunește de Marina Voica. Solista își pierde al doilea soț la 43 ani

Au trăit împreună, aproape ca soț și sotie, timp de trei ani, o pasională poveste de dragoste.

„Orice ar spune lumea, Laurențiu m-a iubit. Altfel aș fi simțit și nu m-aș fi combinat cu un bărbat atât de tânăr.

Ne-am iubit unul pe altul într-un fel special, în care muzica ne lega și mai tare. Am cântat mult timp împreună. Pentru mine, Laurențiu este un geniu muzical“, a spus artista ăn interviul menționat.

Spre finalul relației cu Laurențiu, Marina Voica cunoscut un tânăr grec care era student la medicină în România.

Între ei era, de asemenea, o diferență de mai bine de 25 de ani. Nu s-a întâmplat nimic între ei atunci, relația fiind platonică, doar de prietenie.

Marina Voica va împlini 88 de ani în septembrie - Foto: Facebook/Colectia „Mari Actori Romani”

Dar aveau să se reîntâlnească 20 de ani mai târziu, în 2003, când artista avea deja 67 de ani.

„Îmi aflase numărul de telefon de la Margareta Pâslaru. De atunci, de șase ori pe zi, m-a tot sunat din Grecia și vorbeam câte două ore. Mi-a spus cum eram îmbrăcată în prima zi când m-a văzut în urmă cu 20 de ani.

Am stat două săptămâni la el acasă… Mi-e drag Gheorghios chiar și numai pentru faptul că el a fost în stare să mă iubească în tăcere timp de 20 de ani“, a povestit artista.

„Cât timp am stat în Grecia, m-a tratat ca pe o prințesă. Mi-a cumpărat un fotoliu, care era, de fapt, un fel de tron. Iar eu stăteam pe acel tron. A făcut atâtea pentru mine!… Mi-a spălat și rufele…

Am plecat din țară cu multe complexe. Nu mai arătam că la 40 de ani. Însă, când m-a văzut, el mi-a zis: „păpușă”! Când am revenit în țară, mi-am închipuit că n-o să mă mai sune. Că doar își satisfăcuse o curiozitate…

Dar n-a fost așa. M-a sunat de cum am ajuns acasă și mi-a zis: „Ce pustie e casa! Așa mi-e dor de dumneavoastră! Vă aștept în septembrie”.“, a mai adăugat ea.

Marina Voica s-a retras de ani buni într-o căsuță cochetă, la Breaza, unde se bucură de liniște și farmecul unei grădini frumoase.

Artista a dezvăluit că nu regretă că nu a avut copii. Ar fi vrut să dețină controlul și să vorbească mereu la telefon cu ei, mai ales dacă ar fi avut un băiat. În plus, nu putea ști ce fel de om ar fi devenit atunci când ar fi crescut.

Citește și: Recunoașteți personajul? A fost cea mai frumoasă femeie din București. A lăsat actoria pentru câini

„Nu regret! De ce să regret ce cândva nu am vrut! Eu știu ce fel de copil aveam? Câte exemple am eu cu copiii, cu prietenii care au copii și care sunt foarte fericiți cu unii și deloc nefericiți cu alții. Nu cred că eram o mamă... sunt foarte exclusivistă.

După ce îl alăptezi, după ce știi cum crește sub ochii tăi, tot al tău, și la un moment dat crește, apoi învață să nu te mai respecte, toți fac așa! „Lasă, mamă, ce știi tu?”. Și sufeream și bineînțeles, dacă era băiat era catastrofă. Cine știe ce ticălos ajungea, poate îl chinuia vreuna pe el și eu trebuia să rabd...

Chiar dacă nu era căsătorit, dar de ce nu mă sună, așa voiam. În tot sunt posesivă, și ca iubită, nu am ce să fac, nu pot să mă fac altfel decât sunt!”, a mai precizat Marina Voica în același podcast.

Artista a dezvăluit și că își pregătește deja înmormântarea, cu ajutorul unui preot care i-a devenit prieten.

Acesta o mai invită la masă, din când în când, și o mai scoate din singurătatea de la Breaza.

Am un prieten protopop, Grigore Melnic, el se va ocupa de înmormântarea mea. El mi-a propus să facă chestia asta (…) Melnic acesta este un băiat de comitet”, a precizat ea.

Mai mult, Marina Voica va avea propriul muzeu, dar și un restaurant și chiar o votcă ce-i vor purta numele. Toate acestea se vor inaugura curând, la Câmpina. tot din inițiativa preotului Grigore Melnic.

„Acum se construiește muzeul meu, la Câmpina. Deja casa e aproape construită. Părintele e foarte dibaci, face un fel de afacere acolo.

Va fi și un restaurant care se va numi Marina Voica, o votcă care se va numi Marina Voica, două apartamente sus, câteva apartamente jos și alături și Centrul cultural Marina Voica. I-am zis să facă cât de repede! Mai am puțin! Nu mai rezist!”, a mai spus artista.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te