Marina Voica, artista cu 1.000 de șlagăre lansate, nu primește pensie. Suma infimă din care trăiește

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 26.06.2023 - 19:27
Marina Voica, artista cu 1.000 de șlagăre lansate, nu primește pensie. Suma infimă din care trăiește

După o viață dedicată muzicii și cu 1000 de șlagăre lansate, Marina Voica povestește cum își duce traiul la cei 86 de ani După peste 50 de ani pe scena muzicii românești, artista trăiește dintr-un venit mizerabil.

SHARE

Marina Voica, artista cu 1.000 de șlagăre lansate, nu primește pensie. 

50 de ani în industria muzicală, cu o poveste de viață remarcabilă. Marina Voica s-a făcut cunoscută prin muzica ușoară românească.

Deși s-a născut în Uniunea Sovietică în 1936, aceasta face parte din generația de aur a muzicii ușoare românești alături de Angela Similea, Mirabela Dauer, Corina Chiriac. După o viață agitată artistic și sentimental, artista spunea recent că s-a retras la Breaza.

Citește și: Florin Piersic nu trebuia să îl joace pe Mărgelatul. A cui a fost ideea să „scuipe” semințe în film

Trăiește dintr-un venit mizerabil, după o viață de muzică

Artista a declarat că nu primește pensie de la stat, insă a rămas cu o pensie de urmaș după moartea medicului cardiolog Viorel Teodorescu, cu care s-a iubit timp de 17 ani. 

Pensia de urmaș este în valoare de 1900 de lei, iar la aceasta se adaugă și indemnizația de merit oferită de Ministerul Culturii.

‘’Nu mă plâng nici din punct de vedere material, chiar dacă nu am pensie de la stat. Am fost artist liber profesionist. Mă mulțumesc cu pensia de urmaș.

Citește și: Florin Zamfirescu dezvăluie de ce a murit Adrian Pintea, colegul său de cameră. În ce capcană căzuse

Și, mulțumită Ministerului Culturii, primesc o indemnizație de merit. Datorită valorii recunoscute de public a muncii mele și a vechimii în activitatea artistică.” a declarat artista pentru un post TV. 

Marina Voica, primul șoț și o dragoste la prima vedere

Newsweek a scris despre Marina care avea să se mărite de tânără cu Marcel Voica.

Ea era studentă în anul întâi la Finanțe, la Moscova, iar el, de asemenea student, dar cu trei ani mai mare.

Venise din România cu recomandări speciale din partea partidului și cu viza autorităților sovietice care, pe vremea aceea, tăiau și spânzurau în toate țările lagărului socialist… S-au întâlnit, s-au plăcut, au început să se vadă....

„Aveam 19 ani – povestește Marina Voica – și eram fată mare… Marcel Voica intrase în viața mea și toată lumea știa că suntem împreună. Dar trebuia să plece pentru că terminase facultatea.

Citește și: Văduvă la 43 ani, Marina Voica se recăsătorește cu un bărbat celebru cu 20 de ani mai tânăr

Eram total dezorientată, aveam nevoie de el. Așa că am hotărât să mă mărit… Dar dacă n-ar fi murit mama, nu făceam pasul ăsta și n-ajungeam în România. Cine știe cum ar fi fost viața mea… Tata l-a rugat pe Marcel să mă mai lase în Rusia, până-mi iau diploma. Marcel a fost de acord… Am apucat să trăim ca soț și sotie doar un an. După care Marcel a plecat în România“, a spus artista.

Încet-încet, Marcel Voica s-a instalat confortabil în sufletul fetei. Ușor-ușor relația s-a stins și după 6 ani au divorțat.

Pensie de urmaș de pe soțul care a lăsat-o văduvă la 43 de ani

Artista s-a recăsătorit la vârsta de 26 de ani cu medicul Viorel Teodorescu care era cu 3 ani mai mic. 

„Într-o zi, m-a sunat un doctor, Viorel Teodorescu. Mă văzuse la televizor și se îndrăgostise de mine. Ne-am întâlnit o dată, de două ori… Pâna la urmă, m-am îndrăgostit și eu de el.

Târziu am aflat că nici măcar nu era doctor, era doar student. Pe mine însă deja nu mă mai interesa. Îl iubeam și era destul… Am divorțat de Voica, după șase ani de căsătorie“, povestea Marina Voica în Revista Tango.

Cei doi aveau să fie împreună timp de 17 ani. În 1981, medicul a murit de cancer. De atunci, artista beneficiază de o pensie de urmaș în valoare de 1900 de lei. 

Cenzurată de regim, după moartea soțului 

În 1980, artista decide să se stabilească în Germania, părăsind țara alături de soțul ei, Viorel Teodorescu. Un an mai târziu însă decide să se reîntoarcă, după moartea cunoscutului medic cardiolog, diagnosticat cu cancer. 

La acea vreme, autoritățile politice nu-i iartă îndrăzneala de a părăsi țară, astfel că artista are interdicție de a mai apărea la televizor sau la radio, potrivit wikipedia.

În 1983, când Televiziunea Română transmitea în direct festivalul de la Mamaia, aflându-se că Marina Voica a cucerit Marele Trofeu, radio și televiziunea au decis ca evoluția artistei să fie cenzurată și netransmisă pe post, astfel încât publicul telespectator să nu afle cine obținuse laurii concursului.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te