Cele mai neplăcute treburi casnice. 6 lucruri pe care oameni le urăsc dar tot trebuie să le facă

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 07.03.2024 - 17:29
Multe treburi casnice pot fi neplăcute Foto: Freepik.com - rol ilustrativ
Călcatul rufelor poate fi o corvoadă Foto: Freepik.com - rol ilustrativ
Curățarea bucătăriei nu este întotdeauna plăcută Foto: Freepik.com - rol ilustrativ
Aspirarea prafului poeate fi plictisitoare Foto: Freepik.com - rol ilustrativ
Baia trebuie curățată frecvent Foto: Freepik- rol ilustrativ

Treburile casnice nu sunt o muncă ușoară. Sunt însă câteva lucruri pe care cei mai mulți dintre noi le urâm pur și simplu. Astfel că amânăm pe cât putem de mult momentul de a începe să le facem. Iată care sunt cele mai ”temute” 6 treburi și cum să le facem mai ușoare.

SHARE

Cei mai mulți oameni evită să facă treburi casnice pentru că le este greu. Însă sunt soluții pentru fiecare dintre acestea și nu trebuie nici să plătești pe cineva să facă munca în locul tău nici să apelezi la vreo tehnologie super avansată. 

Un studiu arată care sunt cele mai de temut treburi din gospodărie dar specialiștii dau și rezolvarea acestor probleme.

Cele mai neplăcute treburi casnice. 6 lucruri pe care oameni le urăsc dar tot trebuie să le facă

Iată care sunt treburile din casă pe care toată lumea le evită și cum se poat face mai ușor. Clasamentul a fost realizat în urma unui sondaj al unei reviste la care au răspuns peste 2.000 de cititori.

1. Stergerea prafului

Câștigătorul a fost nimeni altul decât ștergerea prafului . Stergerea prafului ventilatoarelor de tavan, jaluzelelor, blaturilor și chiar curățarea pânzelor de păianjen sunt toate treburi pe care cei mai mulți dintre noi le-ar amâna în viitorul previzibil (sau pentru totdeauna), dar dacă nu vrem să trăim într-un mediu care provoacă strănut, este esențial să facem asta.

Pentru a face munca rapidă și eficientă, folosind niște instrumente specializate de praf, începeți pe cele mai înalte suprafețe și mergeți în jos. Utilizați o tijă de praf pentru a ajunge în spații înalte sau greu accesibile, cum ar fi ventilatoarele de tavan și jaluzelele.

Citește și: 6 lucuri pe care le poți face cu zațul de cafea. Nu o mai arunca de acum înainte

Și nu uitați să curățați praful peste mulurile ușilor, tablouri și electronice. Pentru a elimina praful fără a-l ridica în aer, puteți folosi un dispozitiv de aspirare cu o perie sau tijă de praf cu fibre concepute pentru a capta și bloca praful.

Aspirarea frecventă, înlocuirea filtrelor de aer în mod regulat și chiar menținerea ferestrelor închise pot ajuta la reducerea prafului, astfel încât să vă puteți îndeplini această sarcină puțin mai rar.

Foto: Freepik.com

2. Călcatul rufelor

În mod surprinzător, nu munca reală de spălat rufe pare să ne afecteze pe cei mai mulți dintre noi, ci călcatul acestora.

În timp ce alții o consideră sarcina finală în procesul de spălare a rufelor, alții aleg să nu dețină nici măcar un fier de călcat.

Foto: Freepik.com - rol ilustrativ

Indiferent dacă sunteți un călcător frecvent sau vă aflați în tabăra fără călcat, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă menține hainele mai puțin șifonate, făcând procesul mai rapid.

Citește și: 5 metode ca să cureți o tigaie arsă. Cum poți folosi o băutură carbogazoasă pentru asta?

Asigurându-vă că nu vă umpleți în exces mașina de spălat sau uscătorul vă poate ajuta la reducerea cutelor. Scoaterea rapidă a hainelor atât din mașina de spălat, cât și din uscător va face, de asemenea, o mare diferență. 

Încearcă să fii atent și la îngrijirea țesăturilor atunci când cumperi haine. Optarea pentru țesături care nu au nevoie de fierul de călcat este de asemenea o opțiune.

3. Aspirarea

Aspirarea poate fi un antrenament, desigur. Tragerea aspiratorului dintr-o cameră în cameră, mutarea mobilierului și transportul în sus și în jos pe scări sunt doar câteva dintre motivele pentru care această corvoadă se încadrează de obicei în categoria cel mai puțin iubită. 

Aspiratoarele robotizate au ușurat sarcina pentru unii, dar majoritatea se bazează în continuare pe aspiratoarele manuale săptămânal, dacă nu zilnic.

Deci, cum poți face treaba puțin mai ușoară? Luați în considerare aspirarea pe zonă. Asigurați-vă că spațiul dvs. principal de locuit este aspirat cel mai frecvent - indiferent dacă asta înseamnă zilnic, o dată la două zile sau o dată pe săptămână, în funcție de nevoile și stilul dvs. de viață. 

De acolo, faceți o verificare rapidă a dormitoarelor, băilor și a spațiilor mai puțin frecventate, aspirând după cum este necesar. S-ar putea chiar să alegeți să faceți o aspirare completă o dată pe săptămână, în timp ce camera de zi, bucătăria și bucătăria sunt aspirate în fiecare dimineață sau seară.

4. Curățarea bucătăriei

Când vine vorba de curățarea bucătăriei, nu vorbim despre câteva vase rătăcite. Curățarea serioasă a aparatelor precum frigiderul , aragazul , cuptorul și cuptorul cu microunde este cea care ne face să ne dorim să putem apela la alte persoane.

Foto: Freepik.com - rol ilustrativ

 Mâncarea cu crustă, produsele expirate și stropii de grăsime sunt toate lucruri pe care preferăm să nu le pândească în fiecare colț, dar cum să scăpăm cel mai bine de ele și să le împiedicăm să se întoarcă este o altă luptă care trebuie câștigată.

Citește și: Butonul secret al mașinii de spălat care te ajută să o cureți mai ușor. Unde se află?

La fel ca multe dintre sarcinile de pe această listă, a rămâne la curent cu curățarea bucătăriei poate face toată diferența. Ștergerea zilnică a plitei și a cuptorului cu microunde va menține aceste aparate în formă maximă, astfel încât o curățare profundă este mai puțin frecventă și necesită mai puțină muncă. 

Curățarea frigiderului înainte de fiecare alergare la băcănie (sau cel puțin o dată pe săptămână) vă va menține rafturile organizate și, de asemenea, va reduce risipa de alimente .

O dată pe lună, angajați-vă să curățați complet frigiderul și congelatorul, unde îndepărtați totul și ștergeți rafturile, sertarele și coșurile. Fă asta și vei fi pe drum spre o bucătărie proaspătă pe tot parcursul anului.

5. Curățarea băilor

Curățarea băii devine incomodă în special când vine vorba de curățarea toaletelor și a căzilor. O modalitate de a face această lucrare un pic mai ușoară este să creați un program de curățare , angajându-vă totodată la curățările zilnice.

O dată pe săptămână , curățați-vă toate băile, inclusiv dușuri, căzi, podele, toalete, chiuvete și blaturi. Acest lucru poate ajuta la reducerea depunerilor de săpun, a mucegaiului și a altor mizerii care devin mai greu de îndepărtat dacă sunt lăsate în timp. 

Citește și: Ce buton trebuie să apeși la mașina de spălat să-ți iasă hainele imaculate fără produse scumpe

Verificați zilnic toaletele, chiuvetele, oglinzile și blaturile și ștergeți-le pentru a vă păstra spațiile proaspete. Rămâneți la curent cu acest program și dintr-o dată curățarea săptămânală a băii nu va fi chiar atât de descurajantă.

Foto: Freepik.com

6. Schimbarea lenjeriei de pat

 Schimbarea lenjeriei de pat este o parte necesară a rutinei săptămânale de curățare. Cel mai bine este să evitați să adăugați această sarcină într-o zi în care aveți o altă treabă grea, cum ar fi băile deja programate.

Alegeți să spălați și să refaceți paturile folosind aceleași cearșafuri sau folosiți, dacă aveți, un set suplimentar gata să înlocuiască cearșafurile în momentul în care le luați pe cele murdare 

Alegeți calea care vi se pare potrivită pentru casa și proces. De acolo, luați în considerare utilizarea unui spray de lenjerie de lavandă între spălări pentru a vă ajuta să faceți spațiul dvs. de somn un sanctuar și să prelungească prospețimea, scrie  bhg.com.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te