Cea mai veche băutură alcoolică care te scapă de tuse și te ajută să adormi. Era consumată de greci

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 19.10.2024 - 07:36
Cea mai veche băutură alcoolică care te scapă de tuse și te ajută să adormi. Era consumată de greci  - Foto: Istock / imagine cu rol ilustrativ
Cea mai veche băutură alcoolică care te scapă de tuse și te ajută să adormi. Era consumată de greci - Foto: Istock / imagine cu rol ilustrativ

Cea mai veche băutură alcoolică care te scapă de tuse și te ajută să adormi. Era consumată de greci. Ce beneficii are pentru organism, dar și cum poate fi achiziționată?

SHARE

Cea mai veche băutură alcoolică care te scapă de tuse și te ajută să adormi. Era consumată de greci. Ce beneficii are pentru organism, dar și cum poate fi achiziționată?

Cea mai veche băutură alcoolică care te scapă de tuse și te ajută să adormi

Tusea este un reflex natural al corpului, care are rolul de a curăța căile respiratorii de iritanți, mucus, microbi, praf sau alte particule străine. Practic, îți ajută la protejarea plămânilor și menținerea căilor respiratorii libere pentru a facilita respirația normală. Până aici totul bine, însă pentru cei care se îmbolnăvesc, tusea poate deveni un chin, iar pastilele luate după recomandarea medicilor nu pot ajuta mereu. 

Citește și: Ingredientul care te ajută să scapi de firele albe în doar câteva minute. Costă doar 10 lei

Ei bine, în vremurile străvechi exista o băutură care punea capăt tusei și mai mult, te ajuta să adormi. Este vorba despre Hidromel, o băutură care are la bază mierea, una dintre cele mai beneficie substanțe pentru organism.

Miedul sau hidromelul este o băutură alcoolică fermentată obținută prin combinarea mierii cu apă, uneori aromatizate cu ierburi sau fructe. Este una dintre cele mai vechi băuturi alcoolice cunoscute, cu o istorie ce se întinde pe mii de ani, fiind consumată de civilizații antice, precum grecii, romanii și vikingii. Se spune că miedul are diverse beneficii pentru sănătate, datorate în principalele proprietăți mierii.

Citește și: Ingredientul din bucătărie denumit „miracolul gri” care are beneficii uimitoare pentru florile tale

Miedul (hidromelul), datorită ingredientului său principal – este considerat a avea mai multe beneficii pentru sănătate , unele dintre ele fiind cunoscute din vremuri străvechi. Cu toate acestea, e important de menționat că beneficiile miedului depind de modul în care este consumat (moderat și natural) și că are un conținut de alcool, ceea ce impune precauție.

Mierea din mied are proprietăți antimicrobiene naturale datorită enzimelor și peroxidului de hidrogen pe care le conține. Aceasta poate ajuta la combaterea infecțiilor și la stimularea sistemului imunitar.

Beneficiile pentru organism ale acestei băuturi sunt multiple, însă cele mai avantajoase sunt faptul că te scapă de tuse și te ajută să scapi de insomni.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te