Ați observat mai multe molii decât de obicei în ultimele săptămâni? Ei bine, este complet normal, deoarece moliile sunt mai active în lunile iunie și iulie, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să le lăsați să vă distrugă garderoba.
Din fericire, un profesionist a împărtășit câteva sfaturi utile pentru a ține moliile la distanță, iar o simplă operațiune de curățenie poate face o diferență enormă.
Citește și: Cum să ții păianjenii departe de casă. Trucuri simple și fără chimicale. Costă câțiva lei
Ce să faci, ca să ții moliile departe de dulapul cu haine? Metode naturale și simple
Laurence Barnard, specialist în combaterea dăunătorilor, a împărtășit sfaturile sale, care sunt perfecte pentru această perioadă a anului.
„Moliile sunt atrase în interiorul locuințelor, deoarece găsesc căldură, întuneric și acces la sursele lor preferate de hrană - fibre naturale precum lână, mătase, cașmir și blană”.
Ce să faci, ca să ții moliile departe de dulapul cu haine? Metode naturale și simple - Foto: Freepik (Imagine cu rol ilustrativ)
Larvele de molii se hrănesc cu keratină, o proteină prezentă în aceste țesături, și sunt atrase în special de hainele murdare sau pătate cu transpirație, uleiuri sau alimente.
Citește și: Ce să pui la geam, ca să nu intre muștele în casă? Trucuri fără chimicale, cu lucruri din bucătărie
El a adăugat că moliile se pot ascunde adesea în locuri precum dulapuri, cutii de depozitare și sertare, deoarece acolo nu sunt deranjate.
Cum să preveniți infestarea cu molii
Expertul a sugerat să păstrați zonele de depozitare a hainelor curate și aerisite pentru a ține moliile la distanță.
Aspirarea regulată este, de asemenea, o măsură obligatorie, deoarece aceasta va elimina ouăle și larvele de molii.
Citește și: Cum să ții furnicile la distanță cu un condiment banal din bucătărie. Truc ieftin și natural
Dacă este posibil, puneți-vă hainele de sezon sau rar purtate în cutii etanșe pentru a împiedica fizic moliile să ajungă la ele.
În ceea ce privește repelenții naturali, el a sugerat blocuri de cedru, săculețe cu lavandă sau uleiuri esențiale, care pot descuraja moliile din a intra în dulap.
Acestea trebuie utilizate numai împreună cu sfaturile de curățenie menționate anterior, a adăugat el.
Nu numai atât, dar hainele trebuie spălate înainte de a fi depozitate, a spus profesionistul.
„Larvele de molii sunt atrase de transpirație, uleiurile corporale și petele de mâncare rămase pe haine”, a spus el, conform The Sun.