Totul s-a scumpit și continuă să se scumpească. Însă, să ai prețuri la „împinge tava”, la autoservire, similare cu cele de la restaurant, unde ești servit la masă, cam sfidează logica.
Citește și: Firmele din turism declară război micilor comercianți. Fără dughene și cașcarabete, pe Litoral
Cât costă masa la „împinge tava” în Eforie? 20-24 lei – ciorba, 30-40 lei fel principal
Pe rețelele de socializare a fost postat recent meniul de la o cunoscută și apreciată autoservire din Eforie Nord - Cristal Center.
La prima vedere, poate, prețurile par accesibile. Dar, atenție, sunt la gramaj, nu la porție.
Dacă iei în calcul că o porție de fel principal are în general 180-200 grame de carne/pește, prețurile afișate ajung aproape ca la un restaurant.
Citește și: Mamaia, „stațiunea milionarilor”. Mergi 1 săptămână cu mașina, doar parcarea costă 120 €
Concret, la „împinge tava” în Eforie, 90 grame de piept de pui la grătar costă 18 lei (36 lei porția), 90 grame de ceafă de porc la grătar costă 19 lei (38 lei porția), 100 grame de ficăței de pui la tigaie costă 20 lei (cca. 40 lei porția), iar 100 grame de saramură de crap costă 30 lei (adică, cel puțin 60 lei porția).
Și, atenție, garnitura (cartofi prăjiți, natur sau piure, varză călită, orez cu legume, etc.) se plătește separat - 12-13 lei.
Dacă vrei și o salată, mai pui 10 lei.
Ciorbele și supele costă 20-24 lei porția, cu excepția ciorbei de fasole și ciorbei de legume care costă 18 lei.
Pentru desert, în meniul de la „împinge tava” nu figurează decât clătite cu gem - 16 lei porția.
Așadar, masa completă pentru o persoană pornește de la circa 90 lei, fără băutură.