„Aurul negru”, alimentul care produce colagen și îmbunătățește nivelul de colesterol după 50 de ani

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 28.08.2024 - 15:16
„Aurul negru”, alimentul care produce colagen și îmbunătățește nivelul de colesterol după 50 de ani - Foto: Istock / imagine cu rol ilustrativ
„Aurul negru”, alimentul care produce colagen și îmbunătățește nivelul de colesterol după 50 de ani - Foto: Istock / imagine cu rol ilustrativ

„Aurul negru”, alimentul care produce colagen și îmbunătățește nivelul de colesterol după 50 de ani. Despre ce aliment este vorba și ce beneficii are pentru organism?

SHARE

„Aurul negru”, alimentul care produce colagen și îmbunătățește nivelul de colesterol după 50 de ani. Despre ce aliment este vorba și ce beneficii are pentru organism?

Alimentul care produce colagen și îmbunătățește colesterolul

Potrivit diferitelor studii , respectarea obiceiurilor sănătoase poate ajuta oamenii să trăiască mai mult, chiar și la vârste înaintate. Alegerea bine a ceea ce adăugăm în farfurie nu este doar decisivă pentru greutatea noastră, dar ne poate aduce beneficii sau dăuna foarte mult calității vieții. Precum și posibilele boli și riscuri.

În acest context, tot mai mulți spanioli pariază pe obiceiuri bune, însoțite de exerciții fizice regulate, odihnă, hidratare și o dietă sănătoasă de urmat. Și deși gastronomia noastră oferă bijuterii nutritive grozave, experții recomandă din ce în ce mai mult alimente „exotice”, precum fasolea.

Citește și: Cea mai în vârstă persoană din SUA dezvăluie secretul unei vieți lungi și fericite, la 115 ani

Iar chestia este că a ține regim cu mult timp în urmă a încetat să mai fie vorba de a mânca doar salate, ci mai degrabă avem la dispoziție un număr nesfârșit de opțiuni cu care putem face mâncăruri unice și ne putem varia gustul. Fasolea este preferata mexicanilor; Cu toate acestea, în Spania, popularitatea sa pare să fi crescut vertiginos datorită aromei, dar și a beneficiilor sale.

Fasolea este o sursă nutrițională excepțională, cu multiple beneficii pentru sănătate, făcându-le un aliment cheie în multe diete din întreaga lume. Una dintre principalele lor virtuți este conținutul lor ridicat de proteine ​​vegetale, ceea ce le face o opțiune excelentă pentru cei care caută alternative la proteinele animale.

Proteinele din fasole nu sunt doar esențiale pentru creșterea și repararea țesuturilor, dar ajută și la menținerea masei musculare și la îmbunătățirea senzației de sațietate, ceea ce poate fi folositor pentru controlul greutății și, prin urmare, să slăbim acele kilograme pe care le avem în vedere.

Pe lângă proteine, aceste alimente mici sunt bogate în fibre alimentare , o componentă crucială pentru sănătatea digestivă. Acest compus ajută la reglarea tranzitului intestinal, previne constipația și promovează o microbiotă sănătoasă.

Unul dintre marile beneficii ale fasolei este că joacă un rol important în reglarea nivelului de colesterol , o grăsime fundamentală pentru organism, deoarece produce hormoni care participă la funcțiile de reproducere și la producerea vitaminei D.

Citește și: O femeie de 104 ani și-a sărbătorit ziua, mergând cu motocicleta. A dezvăluit secretul longevității

Este necesar pentru organism; Cu toate acestea, excesul său obișnuit în dieta noastră poate provoca probleme grave de sănătate . Se poate acumula în artere și le poate înfunda. Când sângele nu poate curge prin ele și nu ajunge la inimă sau creier, poate apărea un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

Consumul regulat de fasole poate ajuta la reducerea colesterolului LDL, cunoscut sub numele de „colesterol rău”, prin creșterea excreției acizilor biliari, care scade cantitatea de colesterol care circulă în sânge. Prin aceasta, putem contribui la reducerea riscului de boli cardiovasculare și alte probleme de sănătate.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te