O femeie de 104 ani și-a sărbătorit ziua, mergând cu motocicleta. A dezvăluit secretul longevității

DE Florentina Enache | Actualizat: 29.07.2024 - 16:34
Evelyn Eales, o femeie din Statele Unite ale Americii, a împlinit 104 ani. - Foto: Bestlife.com
Evelyn Eales, o femeie din Statele Unite ale Americii, a împlinit 104 ani. - Foto: Bestlife.com

Evelyn Eales, o femeie din Statele Unite ale Americii, și-a sărbătorit a o sută patra zi de naștere într-un mod inedit: a vrut să meargă cu motocicleta. Evelyn a dezvăluit care este secretul longevității.

SHARE

Evelyn Eales a împlinit 104 ani pe 29 februarie. Deși această aniversare a marcat al o sută patrulea an de viață, ea glumește că a sărbătorit doar a douăzeci și șasea sa aniversare, fiind născută în an bisect. Când a fost întrebată ce o face să se simtă la fel de tânără ca la 26 de ani, ea a spus că totul se datorează unor alegeri legate de stilul de viață și de vinul ei preferat.

„Ei bine, sunt văduvă de 40 de ani și nu am copii”, a spus Eales. „Și beau vin în fiecare zi-Franzia Chillable Red”.

Citește și: Cine e bunica de 102 ani care încă lucrează? Nu mănâncă procesat, face sport și nu are regrete

Eales, cunoscută de prieteni și de cei dragi pentru simțul umorului, a adăugat că speră ca Franzia să-i trimită niște vin, cadou de ziua ei, conform unui articol al Bestlife.com.

Evelyn nu este singura care a vorbit despre beneficiile vinului. Edith „Edie” Ceccarelli - cândva cea mai bătrână persoană cunoscută din SUA, până la decesul ei, în februarie, la vârsta de 116 ani - se delecta și ea cu vin în fiecare seară.

Când a fost întrebată despre secretele sale, ea le-a spus celorlalți că ar trebui „să beți câteva degete de vin roșu la cină și să vă vedeți de treaba voastră”, conform The New York Times.

Vinul roșu a fost criticat recent în ceea ce privește beneficiile pentru sănătate, iar studiile privind alcoolul și longevitatea au ajuns la concluzii diferite - dar atât Ceccarelli, cât și Eales susțin că au primit ani în plus ca urmare a obiceiurilor lor de a bea puțin vin roșu seara.

Citește și: Povestea lui Vincent, un bătrân de 110 ani. Ce a consumat zilnic, cât a muncit și la ce a renunțat

În ceea ce o privește, Eales a spus că să te bucuri că ești în viață este o altă piesă a puzzle-ului longevității.

„Bucură-te de viață atunci când o ai”, a declarat. „Nu știu, pur și simplu nu regret nimic din ceea ce am făcut vreodată, indiferent ce a fost”.

„Este o doamnă uimitoare. Are Facebook, face Sudoku, rezolvă rebusuri, citește cu aviditate - e foarte activă”, a spus strănepoata surorii lui Evelyn, Teresa Crupper.

Eales și-a sărbătorit ziua de naștere în Bella Vista, Arkansas, unde locuiește din 1989. Pentru a-și sărbători ziua de 104 ani, ea a vrut să fie pasager pe motocicletă.

Citește și: Topul longevităţii: care sunt judeţele cu cea mai mare speranţă de viaţă

„Am vrut să merg pe motocicletă timp de 104 ani”, a spus ea, adăugând că nu era sigură de ce avea această dorință specifică de ziua ei. 

Clubul de motociclete Summer Fun Run a dus-o pe Eales la o plimbare de 10 minute prin Bella Vista pe motocicletă, unde ea i-a salutat pe cei care au ieșit să îi ureze succes. Eales a mai spus că speră ca anul viitor - pentru cea de-a 105-a aniversare a sa - să aibă loc o altă sărbătoare care să implice motocicletele.

„Oricând băieții sunt pregătiți, sunt și eu”, a glumit ea.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te