joi 04 septembrie
EUR 5.0772 USD 4.3611
Abonează-te
Newsweek România

Alimentul numit „elixirul tinereții” ce previne ridurile și îmbătrânirea. Cum îl incluzi în dietă?

Data publicării: 19.12.2024 • 09:04 Data actualizării: 22.12.2024 • 07:44
Dulcele „interzis”, aliatul femeilor ce previne ridurile și îmbătrânirea. Cum îl incluzi în dietă? - Foto: Profimedia Images (imagine cu rol ilustrativ)
Dulcele „interzis”, aliatul femeilor ce previne ridurile și îmbătrânirea. Cum îl incluzi în dietă? - Foto: Profimedia Images (imagine cu rol ilustrativ)
Dulcele „interzis”, aliatul femeilor ce previne ridurile și îmbătrânirea. Cum îl incluzi în dietă? - Foto: Profimedia Images (imagine cu rol ilustrativ)
Dulcele „interzis”, aliatul femeilor ce previne ridurile și îmbătrânirea. Cum îl incluzi în dietă? - Foto: Profimedia Images (imagine cu rol ilustrativ)

Dulcele numit „elixirul tinereții” ce previne ridurile și îmbătrânirea. Cum îl incluzi în dietă? Despre ce aliment este vorba și ce beneficii are pentru organism?

Dulcele numit „elixirul tinereții” ce previne ridurile și îmbătrânirea. Cum îl incluzi în dietă? Despre ce aliment este vorba și ce beneficii are pentru organism?

Dulcele numit „elixirul tinereții” ce previne ridurile și îmbătrânirea

Există alimente pe care le asociem direct cu o alimentație proastă sau cu un aport caloric excesiv, fără a ști cu adevărat beneficiile mari pe care le implică pentru sănătatea noastră, pe lângă aspectul nostru fizic. Cel mai mare exemplu care ne poate veni în minte: ciocolata.

Citește și: Culcatul la o oră diferită în fiecare seară afectează inima. Tiparul neregulat de somn, mortal

Este unul dintre alimentele care generează cea mai mare plăcere și este cel mai savurat de iubitorii de gastronomie mondială. Dar, ceea ce nu toată lumea știe este că ciocolata poate deveni și un aliat puternic în amânarea semnelor îmbătrânirii.

Acest superaliment conține resveratrol, cunoscut sub numele de „ elixirul tinereții ”, un antioxidant natural care ar putea schimba modul în care vă îngrijiți corpul și pielea. În acest articol vă spunem de ce ciocolata neagră poate fi un aliat excelent pentru longevitate și cum să profitați de beneficiile sale.

Care sunt beneficiile ciocolatei pentru organism?

Când vine vorba de încetinirea îmbătrânirii, ciocolata neagră are mai multe avantaje față de alte tipuri de ciocolată. Cheia constă în conținutul ridicat de cacao (cel puțin 70%), unde se găsește cea mai mare concentrație de resveratrol și flavonoide, compuși care asigură o acțiune antioxidantă puternică.

Flavonoidele prezente în ciocolata neagră sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a proteja pielea de daunele cauzate de expunerea la soare. Acești compuși pot ajuta la reducerea inflamației, la îmbunătățirea circulației în straturile mai profunde ale pielii și la creșterea densității și hidratării pielii.

Acest lucru are ca rezultat o piele mai fermă, hidratată, care este mai puțin predispusă la semne de îmbătrânire prematură, cum ar fi ridurile și petele solare.

Ciocolata neagră ajută la reducerea tensiunii arteriale și îmbunătățește circulația sângelui, care este esențială pentru menținerea fluxului adecvat de oxigen și nutrienți către celule. O circulație bună nu este numai benefică pentru inimă, dar promovează și o piele mai sănătoasă și mai strălucitoare.

Citește și: Te poți droga cu semințe de mac? Sunt periculoase în cozonac și prăjitură? Ce spun cercetătorii?

Inflamația cronică este unul dintre principalii factori care contribuie la îmbătrânirea prematură a pielii și a altor organe. Antioxidanții din ciocolata neagră au proprietăți antiinflamatorii care ajută la reducerea daunelor celulare cauzate de stresul oxidativ, care poate încetini procesul de îmbătrânire și poate preveni bolile degenerative.

Ciocolata neagră are beneficii și pentru creier

Nu numai pielea beneficiază de pe urma consumului de ciocolată neagră. Flavonoidele și alți antioxidanți prezenți în cacao au, de asemenea, efecte pozitive asupra sănătății creierului. Acești compuși pot îmbunătăți fluxul de sânge către creier, pot încuraja formarea de noi neuroni și pot crește plasticitatea neuronală, care este crucială pentru menținerea funcției cognitive pe măsură ce îmbătrânim.

Mai multe articole din secțiunea Timp liber

Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Newsweek România Abonamente

Print

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Fără reclame
Abonează-te
Print + Digital

Print + Digital

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Digital

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Newsweek România
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te
Newsweek România
Newsweek România Ultima oră
Newsweek România
Ultima oră