Algarve, California Europei

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 03.06.2018 - 15:26

Plaje superbe, scăldate de apele Oceanului Atlantic și străjuite de stânci impunătoare, o cultură bogată, arhitectură maură fascinantă și preparate culinare care îți încântă papilele gustative.

SHARE

Regiunea Algarve din Portugalia este supranumită „California Europei“, datorită mixului bogat de experiențe pe care le oferă. Portugalia, țara marelui explorator Vasco da Gama, se află pe primele poziții ale majorității topurilor cu destinații din Europa ce nu trebuie ratate.
Colorata și cosmopolita capitală, Lisabona, și Porto, orașul binecunoscutului vin portughez cu același nume, nu mai au nevoie de nicio prezentare. Coasta de sud-vest a Peninsulei Iberice, însă, are mult mai multe de oferit. 

Cele peste 150 de plaje de nisip auriu, lagunele, stâncile sculptate de apele oceanului și peșterile din regiunea Algarve sunt extrem de fotogenice. Praia da Marinha, din Lagoa, este una dintre cele mai cunoscute printre amatorii de distracție și relaxare, în timp ce surferii merg către Praia da Amoreira, din Aljezur.
Iar la Vale de Covo Beach, printre stânci, se ascunde una dintre cele mai renumite peșteri. Pentru cei care se plictisesc de apele înspumate ale Atlanticului, în Parcul Natura Ria Formosa se află lagune, dune de nisip, insulițe și mlaștini perfecte pentru hiking.

Aventuri culinare

Algarve este și o regiune în care gurmanzii sunt răsfățați. Pe lângă sutele de localuri de toate tipurile și mărimile, în care pot fi servite caracatițe, homari și fructe de mare îmbăiate ușor în ulei și usturoi, pește abia scos din mare și fel de fel de specialități delicioase
portugheze, există nu mai puțin de șase restaurante cu stele Michelin, în care mâncarea ajunge la nivel de artă. 

Mai mult, chiar dacă vinul de Porto este cea mai cunoscută licoare portugheză, în Portugalia cresc peste trei sute de soiuri unice de struguri. De exemplu, strugurii Negra Mole cresc doar în regiunea Algarve. Iar din ei se obține un vin roșu care impresionează papilele gustative ca un Pinot Noir. Arinto și Moscatel sunt alte două vinuri făcute doar din boabe locale. 

Un sejur de o săptămână pe coasta Portugaliei, la un hotel de trei stele, cu zbor și mic dejun incluse, pornește de la 650 euro/persoană. Iar în cazul unui resort de cinci stele prețurile încep de la circa 1.150 euro. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.