Alternativele la WhatsApp, în special Telegram şi Signal, au câştigat un contingent însemnat de utilizatorii, începând cu momentul în care WhatsApp a anunţat politicile prin care va partaja datele personale cu Facebook.
Chiar dacă pentru WhatsApp, care se bucură de peste 2 miliarde de utilizatori, pierderile nu au fost prea mari, pentru Telegram şi, mai ales, Signal, produse cu mult mai puţini utilizatori, creşterile au fost semnificative, informează news.ro.
Citește și: Țeapa spitalului mobil COVID de la Iași: 300.000 de euro pentru autorizare
Signal a crescut în primele 4 luni cu 1.192%, Telegrama cu 98%
În primele 4 luni ale anului, Telegram a înregistrat peste 161 de milioane de utilizatori noi, conform Sensor Tower, ceea ce înseamnă că a crescut de la an la an cu 98%.
De partea cealaltă, cu 64,6 milioane de utilizatori, Signal a crescut în primele 4 luni cu 1.192% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Telegram a avut 63,5 milioane de utilizatori noi în ianuarie, cu 283% mai mult decât aceeaşi lună din 2020. Creşterile au fost din ce în ce mai mici pentru Telegram, din acel moment, culminând cu luna aprilie, când chiar a avut cu 3% mai puţini utilizatori noi de la an la an.
Cu 50,6 milioane de utilizatori noi, Signal creştea în luna ianuarie cu 5.001% faţă de ianuarie 2020. Şi în cazul Signal nivelul creşterii a scăzut de atunci, însă Signal are în continuare cifre mult mai bune decât anul trecut. În aprilie, Signal a înregistrat 2,8 milioane de utilizatori noi, faţă de 1,3 milioane în urmă cu un an.
Despre WhatsApp, Sensor Tower spune că intrase într-un declin în ceea ce priveşte atragerea utilizatorilor noi încă înainte de scandalul noilor politici. În aprilie 2020, de exemplu, numărul noilor adepţi WhatsApp a scăzut cu 28% faţă de luna martie - asta chiar în condiţiile în care pandemia începea să contribuie la creşterea adopţiei soluţiilor de comunicare de la distanţă.