Dulapul high-tech și frigiderul inteligent

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 29.02.2020 - 09:18

Digitalizarea, automatizarea și interconectarea dispozitivelor care ne înconjoară, precum și dezvoltarea a fel de fel de funcții inteligente sau aplicații conexe pentru acestea, evoluează într-un ritm incredibil și se extind în din ce în ce mai multe domenii.

SHARE

Iar multe dintre activitățile care solicitau timp și energie devin, grație tehnologiei, mult mai facile. Samsung încearcă să reinventeze banalul șifonier cu AirDresser, un dulap high-tech care știe să curețe și să calce hainele agățate pe umerașe și poate fi integrat cu ușurință în orice dressing.

AirDresser seamănă cu un frigider încastrabil și dispune de un sistem de curățare uscată, cu aer cald și abur.

Mașinăria știe să facă diferența între tipurile de țesături și poate recomanda utilizatorului, prin intermediul ecranului de comandă sau prin intermediul aplicației mobile SmartThings, dacă pantalonii, cămășile, fustele și bluzele depozitate suportă sau nu același program de curățare și uscare.

În funcție de tipul țesăturii, AirDresser curăță murdăria și praful, și distruge bacteriile, cu jeturi de aer cald sau abur.

Iar mirosurile neplăcute sunt înlăturate cu ajutorul unui filtru special. Pentru o amplasare cât mai facilă, șifonierul Samsung dispune de un rezervor propriu de apă, nefiind necesară brașarea sa la rețea.
Gadget-ul va fi disponibil pe piața din Statele Unite, de exemplu, în cea de-a doua jumătate a anului, cu un preț de bază de 1.400 de dolari.

Frigiderul care folosește inteligența artificială (AI) pentru a recunoaște ingredientele de pe rafturi și poate face și sugestii de preparate realizate pe baza acestora este tot opera coreenilor de la Samsung.

Dacă primul frigider inteligent Samsung Family Hub din 2016 permitea utilizatorilor să verifice produsele din interior de la distanță, prin intermediul unor camere video și a unei aplicații mobile, cu ajutorul integrării SmartThings și a camerelor cu AI și „recunoaștere facială“, noul model face singur inventarul, identificând de pildă ingredientele care sunt pe terminate, și poate genera o listă de cumpărături.

De asemenea, cu ajutorul aplicației Whisk, dezvoltată de un start-up de „Food Tech“ achiziționat recent de coreeni, frigiderul inteligent Samsung dă utilizatorilor posibilitatea de a crea un meniu complex, structurat pe mai multe zile, și creează liste inteligente de cumpărături, cu ingrediente folosite la mai multe rețete.

Nu în ultimul rând, noul frigider Samsung Family Hub dispune de un ecran sensibil la atingere generos, care poate rula clipuri video sau afișa conținut prin funcția „mirroring“ de pe smartphone.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.