Am discutat cu Chat GPT despre autostrăzi, impozite și vreme. Întrebarea la care nu a răspuns

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 17.03.2023 - 14:38
Am discutat cu Chat GPT despre autostrăzi, impozite și vreme - Foto: Pexels / Vlada Karpovich
Am discutat cu Chat GPT despre autostrăzi, impozite și vreme - Foto: Pexels / Vlada Karpovich
Interfață Chat GPT Foto: Pixabay.com
Interfață Chat GPT Foto: Pixabay.com
Chat GPT a scris o știre despre autostrăzi Foto: captură ecran
Chat GPT a scris o știre despre autostrăzi Foto: captură ecran
Conversație cu Chat GPT Foto: captură ecran
Conversație cu Chat GPT Foto: captură ecran

Chat GPT câștigă tot mai mult teren în preferințele oamenilor. Am testat acest AI și i-am pus tot felul de întrebări. Într-adevăr este limitat în multe răspunsuri. Însă sunt situații în care ai impresia că stai de vorbă cu un specialist uman.

SHARE

Chat GPT pare să fie cea mai nouă jucărie a multor oameni. Este o AI care poate interacționa foarte rapid și are răspunsuri la o mulțime de întrebări. 

Cu toate acestea este limitată și nu se poate pune bază 100% pe acuratețea informațiilor. 

Am discutat mult cu Chat GPT. Întrebarea la care nu a avut răspuns

Am testa Chat GPT pentru a vedea cât de departe este momentul de care se ”teme” toată lumea și anume înlocuirea muncii umane în totalitate cu cea a roboților. 

Va mai dura o perioadă până când Chat GPT va scrie știri credibile și va înlocui jurnaliștii. Pe de altă parte, poate fi o sursă de informații pentru că va aduna din toate datele pe care le are la dispoziție un răspuns la ceea ce vrea utilizatorul să știe. 

Am cerut Chat GPT să scrie o știre despre autostrăzi. Iată ce răspuns a dat:

”Autostrăzile din România au fost extinse cu 100 de kilometri în ultimul an, atingând o lungime totală de 1.500 de kilometri.

Lucrările de construcție au fost finalizate cu succes, oferind o cale mai rapidă și mai sigură pentru conducătorii care să călătoresc între orașele importante. 

De asemenea, acest lucru a contribuit la reducerea congestiei rutiere și la creșterea siguranței pe drum. Guvernul a anunțat că va continua eforturile pentru a extinde rețeaua de autostrăzi în viitor”.

Apoi am întrebat ”ce este Fiscul?


Răspunsul a venit după câteva momente:

”Fiscul se referă în general la autoritățile fiscale, adică organismele responsabile pentru colectarea impozitelor și a altor taxe. Aceste organisme pot fi la nivel național sau regional, și asigură că toți cetățenii și firmele plătesc impozitele și taxele aferente”.

De asemenea, am întrebat Cum verifică ANAF dacă ai declarat veniturile corect.

”ANAF poate verifica corectitudinea declarației tale de venituri prin mai multe metode, cum ar fi:

  1. Analizând documentele justificative pe care le-ai depus în vederea realizării veniturilor (de exemplu, contract de muncă, facturi emise sau primite).

  2. Comparând informațiile pe care le-ai declarat în declarația de venit cu alte informații, cum ar fi datele primite ale instituțiilor financiare sau informațiile angajaților tăi.

  3. Verificând și analizând conturile bancare ale persoanelor fizice sau juridice, în cazul în care există suspiciuni cu privire la faptul că aceasta ar fi omis să declare venituri.

Este important să știi că ANAF poate efectua verificări și ulterior depunerii declarației de venit, astfel că este important să fii atent și să completezi cu atenție și corectitudine toate informațiile solicitate”, a scris Chat GPT.

 

Apoi am întrebat de ce nu ninge

”Nu pot oferi un răspuns specific, deoarece lipsa zăpezii poate fi cauzată de o varietate de factori care pot varia în funcție de locație și sezon.

Unele dintre aceste cauze pot include temperaturi mai ridicate decât în ​​mod normal, vânt puternic, umiditate scăzută, schimbări climatice, presiune atmosferică și multe altele.

În general, nu atunci când se întâlnesc anumite condiții meteo, cum ar fi temperaturi scăzute și precipitații în forma de zăpadă.

Este important să înțeleg că modelele meteorologice sunt foarte complexe și dificil de prezis, astfel încât pot exista unele fluctuații în care se dezvoltă și se comportă vremea”, a răspuns Chat GPT.

Inteligența artificială nu se bagă în polemici

Chat GPT a primit următoarea afirmație de analizat: ”sunt gras/grasă”.

Răspunsul este cel puțin interesant:
”Îmi pare rău, dar nu pot să răspund această întrebare pentru că nu are nicio legătură cu vreo problemă de cunoaștere sau informații generale.

De asemenea, nu este potrivit să facă astfel de judecăți sau etichetări referitoare la aspectul fizic al unei persoane.

Vă încurajez să vă concentrați pe lucruri care vă aduc valoare și să nu vă concentrați pe învinuirea sau evaluarea altor persoane pe baza aspectului lor fizic”.

Cum te învață Chat GPT să ceri o mărire de salariu

Și pentru că prețurile cresc pereu iar salariile rămân tot mai mici, mulți ar vrea să știe cum să-i abordeze pe șefi și să ceară o mărire de salariu. 

Iată ce sugestii a dat Chat GPT:

”Cererea de mărire a salariului poate fi o sarcină dificilă, dar este important să o abordați într-un mod profesionist și bine pregătit. Iată câțiva pași pe care puteți urma:

  1. Pregătiți-vă argumentele: Asigurați-vă că argumente solide care să susțină cererea de a vă mări a salariului, cum ar fi performanțele bune și realizările notabile pe care le-ați obținut în ultima perioadă. În plus, puteți cerceta și informații privind nivelul salarial pentru dvs. și experiența pe care aveți.

  2. Alegeți momentul potrivit: Când vine vorba de cererea de mărire a salariului, este important să alegeți momentul potrivit, adică un moment în care managerul dumneavoastră este disponibil și nu este suprasolicitat cu alte sarcini. Este important să aveți o conversație”.

Citește și: Chat GPT a trecut de pragul de 100 de milioane de utilizatori

Ce știe Chat GPT despe Codul rurier

Chat GPT a scris și o știre despre Codul rutier

”Autoritățile din România au anunțat astăzi că vor introduce noi modificări în codul rutier pentru a îmbunătăți siguranță în trafic și pentru a reduce numărul accidentelor.

Printre schimbările majore se numără introducerea unor amenzi mai mari pentru șoferii care nu respectă regulile de circulație, inclusiv pentru cei care folosesc telefonul mobil în timp ce conduc sau care depășesc viteză limită. 

De asemenea, vor fi introduse noi reguli pentru șoferii care folosesc dispozitive de asistență la conducere, cum ar fi sistemele de pilot automat sau de asistență la frânare.

O altă modificare importantă va fi introducerea unei perioade de proba pentru șoferii noi, care va dura până la un an și în timpul căreia vor fi supuși unor restricții mai stricte, cum ar fi limitarea vitezei și interzicerea consumului de alcool înainte de a conduce.

În plus, autoritățile intenționează să introducă noi reguli pentru șoferii de camioane și autobuze, inclusiv limitarea timpului de conducere și obligația de a face pauze regulate pentru a se odihni.

Aceste modificări sunt parte a unei inițiative mai mari pentru a îmbunătăți securitatea în trafic și pentru a reduce numărul accidentelor în România.

Autoritățile speră că aceste schimbări vor contribui la reducerea numărului de decese și răniri grave în accidente rutiere și la îmbunătățirea calității vieții pentru toți șoferii și pasagerii”, scrie în știrea AI.

Citește și: Elevii de şcoală scriu eseuri argumentative cu ChatGPT. Ideile sunt bune, dar nu sunt bine legate

Cum explică calculul cuantic în termeni simpli

Am pus Chat GPT și în situații mai grele. De exemplu să explice în termeni simpli ce înseamnă calculul cuantic. 
 
”Calculul cuantic este un tip de calcul care utilizează fenomene mecanice cuantice, cum ar fi suprapunerea și încurcarea, pentru a efectua operații asupra datelor.
 
Într-un computer tradițional, datele sunt reprezentate de biți, care pot avea o valoare fie 0, fie 1. Într-un computer cuantic, datele sunt reprezentate de biți cuantici, sau qubiți, care pot exista în mai multe stări simultan.
 
Acest lucru permite calculatoarelor cuantice să efectueze anumite tipuri de calcule mult mai rapid decât calculatoarele tradiționale. Cu toate acestea, le face și mult mai dificil de programat și controlat”, este de părere AI.
 

Capabilitățile și limitările Chat GPT

  • Își amintește ce a spus utilizatorul mai devreme în conversație
  • Permite utilizatorului să ofere corecții ulterioare
  • Este instruit pentru a refuza cererile neadecvate
  • Poate genera ocazional informații incorecte
  • Poate produce ocazional instrucțiuni dăunătoare sau conținut părtinitor
  • Cunoștințe limitate despre lume și evenimente după 2021
GPT-3 este un sistem de inteligență artificială (AI) creat de OpenAI, un laborator de cercetare cu sediul în San Francisco. Cu capacitatea sa de a genera text asemănător omului, GPT-3 a devenit unul dintre cele mai discutate progrese în tehnologia AI.
 
Chat GPT a devenit aplicaţia web cu cea mai rapidă creştere înregistrată vreodată, ajungând la un milion de utilizatori în primele cinci zile, ca mai apoi să atingă 100 de milioane de utilizatori activi lunar în ianuarie 2023
Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te