WRC: Dublă grea pentru Neuville în Portugalia. Tempestini a făcut spectacol

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 21.05.2018 - 15:10

Pilotul Hyundai Thierry Neuville s-a impus în Raliul Portugaliei și, ajutat de accidentul lui Sebastien Ogier, a preluat conducerea luptei în campionat. Pilotul român Simone Tempestini s-a oprit pe PS5 din cauza unei probleme tehnice, dar a făcut spectacol pe Fafe.

SHARE

Raliul Portugaliei a început spectaculos. Pe primele probe speciale, ostilitățile au fost conduse pe rând de Ott Tanak, Hayden Paddon, Kris Meeke și Dani Sordo. Vineri după-amiază, Tanak a lovit o piatră și a abandonat cu radiatorul spart, Meeke a pierdut timp prețios din cauza unei pene de cauciuc pe stânga față, Paddon a avut un accident, iar Sordo a fost nevoit să reducă ritmul din cauza unei jante.

Prin urmare, Thierry Neuville a recuperat și a preluat conducerea, poziție pe care nu a mai lăsat-o până la sfârșit. Elfyn Evans s-a clasat al doilea, în fața lui Teemu Suninen, care s-a urcat pentru prima dată pe podium în WRC. 

Cursă cu ghinion pentru Ogier

Sebastien Ogier, unul dintre favoriții la podium, a abandonat din prima zi. Francezul a lovit o piatră, a avariat direcția și, în următorul viraj, a ieșit în decor. Mecanicii au reușit să-i repare ”utilajul” și Ogier a luat din nou startul sâmbătă, în încercarea de a nu pierde toate punctele. A terminat însă departe de primele zece locuri și nu a acumulat niciun punct în Power Stage.

Spectacol românesc pe Fafe

Simone Tempestini, singurul pilot român (de origine italiană) prezent în WRC, a pornit hotărât în Raliul Portugaliei, dar, din cauza unor probleme, cu alternatorul și servodirecția, s-a oprit pe cea de-a cincea specială (PS5). A făcut, însă, spectacol pe celebra probă specială Fafe, în ultima zi a Raliului Portugaliei. 

” Împreuna cu Sergiu-Sebastian Itu, am terminat prima etapă din Campionatul Mondial în acest sezon. Nu cum ne-am dorit, dar până la urmă este tot timpul o plăcere să participi la aceast raliu, iar pe unele probe a fost chiar frumos. Abia aștept următoarea etapa!”, a declarat Simone Tempestini.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -