VIDEO Momente critice pentru Pele. Cancerul a avansat. Familia s-a strâns la spitalul din Sao Paolo

DE Alex Darvari | Actualizat: 25.12.2022 - 16:49

Singurul fotbalist din istorie care a câștigat de trei ori Cupa Mondială, Pele - ajuns la 82 de ani - trece prin momente grele. Familia s-a strâns la spital și a realizat o poză alături de medici. Marele fotbalist nu apare în imagine.

SHARE

Membrii familiei marelui fotbalist brazilian Pelé s-au adunat la spitalul Albert Einstein din Sao Paulo, unde se află simbolul foatbalului mondial în vârstă de 82 de ani. Pele este internat de la sfârșitul lunii noiembrie, anunță AP.

Medicii au declarat la începutul acestei săptămâni că cancerul lui Pelé a avansat, adăugând că fotbalistul de trei ori câștigător al Cupei Mondiale se află sub „îngrijire atentă”. Cancerul său a dus la„disfuncții renale și cardiace”. De atunci nu au mai fost publicate alte declarații ale reprezentanților spitalului.

Citește și: FOTOREPORTAJ Acasă la Moș Crăciun, în Laponia. Ce distracții te așteaptă și de ce buget ai nevoie

Edson Cholbi Nascimento, unul dintre fiii lui Pelé cunoscut sub numele de Edinho, a sosit sâmbătă, la spital. Edinho, care lucrează pentru un club de fotbal din sudul Braziliei, spusese atunci că numai medicii îl mai pot ajuta pe tatăl său.

„El (Edson) este aici”, a spus Kely Nascimento, una dintre fiicele lui Pelé, într-o postare pe Instagram cu o poză în care o arată stând lângă Edinho și doi dintre copiii lui la spital. „Nu plec, nimeni nu mă va scoate de aici.”

Câteva ore mai târziu, Edinho, un fost portar al lui Santos, a postat o poză care arată mâna lui ținând-o pe tatăl său.

Citește și: Adrian Titieni: După 60 de ani doar facturile mai unesc doi oameni. A divorțat după două decenii

„Tata... puterea mea este a ta”, a spus fiul lui Pelé.

Într-o altă postare pe twitter, se văd cei trei copii ai lui Pele, alături de medici dar nu și marele fotbalist. "Aproape toţi. Crăciun fericit. Recunoştinţă, dragoste, unitate, familie. Esenţa Crăciunului. Vă mulţumim tuturor pentru toată dragostea şi lumina pe care o trimiteţi. În această viaţă nebună şi uimitoare, nu aş fi nimic fără ei. Astăzi şi mereu, Crăciun fericit”, a scris ea.

În fotografie sunt: ​​Marcia Aoki, soţia lui Pelé; fiicele: Kely Nascimento, Flavia Nascimento şi Gemima McMahom; fiul, Edson Nascimento, mai cunoscut sub numele de Edinho; si nepoatele: Sophia, Celeste si Stephany.

Edson Arantes do Nascimento, cunoscut la nivel mondial sub numele de Pelé, a avut o tumoare de colon extirpată în septembrie 2021. Nici familia sa, nici spitalul nu au spus dacă, zilele trecute, cancerul s-a răspândit la alte organe.

Românii care l-au înfruntat pe Pele

România a jucat la Campionatul Modnail de Fotbal din 1970 împotriva Brazilia în ultimul meci din grupe. România învinse anertior Cehoslovacia cu 2-1 și pierduse cu Anglia 0 -1.

În partida cu echipa lui Pele, România a înscris două goluri dar a pierdut cu 2-3.

Dacă România i-a făcut față Braziliei, campioana mondială din 1970, asta a fost fiindcă majoritatea titularilor lui Angelo Niculescu au avut o prestație foarte bună. Dintre toți însă, 3 „tricolori” au avut un nivel realmente fabulos: Cornel Dinu, Lajos Sătmăreanu și Liță Dumitru. Ei proveneau de la cele 3 mari cluburi din Capitală: Dinamo, Steaua și Rapid. Cifrele lor sunt senzaționale cu atât mai mult cu cât au avut de-a face, mai ales în dueluri directe, cu cei mai buni jucători ai Mondialului, în frunte cu Pele, Jairzinho și Tostao.

  • Echipa de start a României cu Brazilia: Adamache - L. Sătmăreanu, N. Lupescu, C. Dinu, M. Mocanu - Liță Dumitru - Dembrovschi, R. Nunweiller, S. Neagu, M. Lucescu - Dumitrache.

Întreaga poveste AICI

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te