VIDEO Cum se antrenează online copiii echipei de rugby Grivița

DE Alexandru Pop | Actualizat: 04.04.2020 - 12:56

După modelul școlii online, copiii clubului bucureștean fac antrenamente acasă, prin video-conferință la aceleași ore la care se pregăteau pe teren.

SHARE

În acest week-end ar fi trebuit să aibă loc prima competiție a copiilor din Muntenia, în timp ce echipele de juniori U16 ar fi jucat ultima etapă din sezonul regulat. Însă epidemia de COVID-19 a oprit orice activitate pe teren. 

Singura posibilitate a rămas antrenamentul online pentru care am găsit o soluție prin care pot participa cât mai mulți dintre sportivi.

"Am văzut că mai mulți copii fac acum lecțiile prin intermediul Zoom, așa că am zis să încercăm să facem și antrenamente folosind aceeași platformă. Spre deosebire de alte programe, pe Zoom se pot conecta până la 100 de utilizatori în varianta gratuită. Am păstrat și orele de antrenament pe care le aveam în mod normal, ir comunicarea o facem pe grupruile de facebook și wattsapp pe care le aveam dinainte.

Conectarea pe Zoom se face destul de simplu, cel care inițiază video-conferința trimite celorlalți un link de activare. Copii care au telefoane mobile trebuie să încarce, în prealabil, aplicația Zoom. Cei care folosesc laptop-uri dau un simplu click pe linkul pe care îl primesc și trebuie să permtă accesul video și audio. În versiunea gratuită a programului, o sesiune durează 40 de minute, apoi se oprește automat. Poate fi generată imediat o altă sesiune, dar, din experiența de până acum, pot să vă spun că 40 de minute sunt de ajuns.

Poate fi urmărit și fiecare copil în parte pentru a vedea și corecta modul în care sunt executate exercițiile. Noi lucrăm deocamdată cu copiii de la echipele U14 și U16, dar ne gândim să începem și cu copii mai mici. Sunt o mulțime de exerciții care pot fi făcute acasă, dar a trebuit să ținem cont și de spațiul pe care îl au la dispoziție copiii și de faptul că mulți stau la bloc și nu putem face sărituri, spre exemplu, sau exerciții cu mingea care să necesite un spațiu ceva mai mare.

Așadar, avem mai multe exerciții, unele cu mingea, altele fără, pe care încercăm să le facem cât mai variat. Celor care nu au mingi de rugby le-am spus să folosească orice altă minge. Unul dintre ei mi-a spus că are la îndemână o pernă, așa că a făcut antrenamentul cu ea. 

E bine să ai un program scris pe care să-l corelezi cu cele 40 de minute pe care le ai la dispoziție. Desigur avem incluse și clasicele flotări, genuflexiuni și abdomene, cu număr de repetări crescător și descrescător, însă acestea nu pot fi făcute chiar la fiecare antrenament pentru că avem de a face cu copii și se plictisesc ușor. Am făcut exerciții pe care le foloseam și înainte, dar și multe descoperite pe internet sau din materialele postate pe grupul antrenorilor de juniori. Copii au răspuns bine la aceste antrenamente și, atunci când ne vom revedea pe teren, nu vom porni de la zero. În plus, este și un bun prilej de socializare", explică Mihai Duță, antrenor de rugby la RC Grivița.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te