VIDEO Corespondență de la Wimbledon. Angelique Kerber campioană, după o victorie fără drept de apel

DE Paul Cozighian | Actualizat: 15.07.2018 - 18:40

După Australian și US Open în 2016, Kerber (30 de ani) triumfă la Wimbledon, visul său din copilărie, când o admira pe Steffi Graf cucerind de 7 ori farfuria „Venus Rosewater”.

SHARE

Ar fi fost o adevarată minune pentru Serena Williams să câștige cel de-al 8-lea ei titlu la Wimbledon. În urmă cu mai puțin de 11 luni, americanca a suferit o embolie pulmonară, la scurt timp după cezariana prin care aducea pe lume primul ei copil. Aveau să urmeze nu mai puțin de patru intervenții chirurgicale! Cu doar 14 meciuri oficiale jucate înaintea finalei (sâmbata 14 iulie – n.red.), performanța ei este deja excepțională.

„Angelique a evoluat foarte bine, și-a regăsit „la joie de vivre” în jocul ei, precum și forma de acum doi ani”, a declarat Serena Williams imediat după terminarea meciului.

Un meci „rezolvat” de Kerber în doar o oră și 5 minute, lucru destul de rar întâlnit într-o finală de grand șlem la care participă Serena Williams.

Kerber după victorie: „Nu Serena a pierdut meciul; EU l-am câștigat”

„Mi-am propus să fiu agresivă încă de la prima minge și să servesc cât mai puternic cu putință. Sunt fericită pentru că am reușit să mă perfecționez de la meci la meci și să produc cel mai eficace tenis posibil în finală”, a declarat Angelique Kerber.

Ea și-a luat astfel revanșa în fața americancei pentru finala pierdută la Londra în 2016 an în care reușea să o învingă într-o altă finală, la Australian Open.


„Să fii pe teren cu Serena este întotdeauna o onoare, fiindcă ea te obligă să joci la sacrificiu fiecare punct și să te prezinți în fața ei la cel mai înalt nivel. Să câștigi o finală împotriva ei este un lucru foarte special”, a mai precizat jucătoarea din Germania.

Și în loc de concluzie, această declarație a Serenei Williams după finală: „Este doar începutul. Efectiv, doar începutul. Voi continua să mă antrenez ca să fiu pregătită pentru marile șlemuri care vor urma. Voi continua să particip la turnee și să mă concentrez pe perfecționarea jocului meu. Vreau să muncesc pentru a rămâne competitivă”. 

Pentru cei care poate au uitat, Serena Williams va împlini în curând 37 de ani (pe 26 septembrie). Jucătoarea aflată pe locul 1 mondial, Simona Halep, are cu zece ani mai puțin…

Angelique Kerber (Ger.11) la Wimbledon 2018:


Finală: 6-3, 6-3 cu S. Williams (SUA.181)

Semifinală : 6-3, 6-3 cu J. Ostapenko (Let.12):

Sferturi: 6-3, 7-5 cu D. Kasatkina (Rus.14)

Optimi: 6-3, 7-6 cu B. Bencic (Elv.56)

Turul 3: 6-2, 6-4 cu N. Osaka (Jap.18)

Turul 2: 3-6, 6-2, 6-4 cu C. Liu (SUA.237)

Primul tur: 7-5, 6-3 cu V. Zvonareva (Rus.142)

__________________________________________

Foto: Ben Solomon / AELTC

Video: media.wimbledon.com

Montaj: Paul Cozighian

__________________________________________

Paul Cozighian este corespondent special Newsweek România la Wimbledon

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te