VIDEO Povestea de Cenușăreasă a româncei Bianca Andreescu, cea mai nouă senzație din lumea tenisului

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 18.03.2019 - 10:31
Bianca Andreescu. Sursa foto: WTA Tennis

Bianca Andreescu, jucătoarea de origine română care a câștigat turneul de la Indian Wells, a mărturisit că povestea este cea a unei adevărate Cenușărese.

SHARE

“A fost o călătorie nebună, o adevărată poveste a Cenuşăresei. Naomi a reuşit anul trecut. Şi acum să pot avea numele meu în faţa atâtor campioane extraordinare reprezintă lumea pentru mine. Cu un an în urmă, mă zbăteam cu tenisul meu şi cu corpul meu. Este o nebunie ce poate face un an. Jucam un turneu de 25.000 de doalri în Japonia şi acum sunt... Pot să spun cuvântul acela cu F? Nu, nu pot. Sunt campioana naibii (n.r. - f...ing) de la Indian Wells. Nebunie este cuvântul care caracterizează turneul pentru mine. Doar nebunie", a declarat Andreescu, în vârstă de doar 18 ani, după ce a câștigat in fața germanei Angelique Kerber. 

Bianca Vanessa Andreescu s-a născut în Canada din părinți români, în 16 iunie 2000. A început tenisul la Piteşti, la sase ani, unde a stat la bunici mai bine de doi ani, când mama ei s-a întors in țara cu afaceri. Și-a reluat, apoi, antrenamentele in Canada, scrie Digi Sport.

"Eu m-am născut în Canada, dar am început tenisul în România, pentru că mama mea a avut serviciul acolo. A trebuit să ne mișcăm mai mereu, 6 luni în România, 6 luni aici, cam asta a fost", a declarat Bianca Andreescu, într-un interviu acordat pentru Digi Sport.

Mama sportivei, Maria Andreescu, a declarat, intr-un interviu acordat in 2017 publicației ProSport, ca a ales Canada in detrimentul României, pentru că acolo sportivii sunt sprijiniți. 

“Dacă sunt niște copii talentați, Federația le oferă mult sprijin. Canadienii sunt foarte organizați în tot ceea ce fac. De asemenea, Canada este o țară multiculturală, deci toți au venit de undeva. La inceput, investești ca parinte 100% bani și timp. Dacă un copil se remarcă pentru că este talentat, dacă are rezultate importante și constante, Federația începe să investească foarte mult. Acest sport este foarte scump, costurile se ridică la 250.000 de dolari pe an la acest nivel", a spus Maria Andreescu.

Andreescu are o serie incredibilă de meciuri în 2019, în care a câştigat 28 de partide şi a pierdut doar 3, disputând o finală WTA, la Auckland, şi câştigând un trofeu 125k, la Newport Beach. La Indian Wells, jucătoarea canadiană a devenit prima benefiară a unui wild card care ajunge în finală.

Bianca Andreescu a urcat pe locul 24 WTA după succesul de duminică. 

Câştigătoarea de la Indian Wells va primi un premiu de 1.354.010 dolari şi 1.000 de puncte WTA, iar învinsa din ultimul act 686.000 de dolari şi 650 de puncte WTA.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te