FOTBAL Ce scor trebuie să facă România cu Suedia ca să meargă la Euro 2020

DE Alexandru Pop | Actualizat: 15.11.2019 - 12:35
Pușcaș, Keșeru și Mitriță sunt în formă bună după meciul cu Insulele Feroe Foto: frr.ro

România trebuie neapărat să învingă în această seară, dar și cu un egal mai are șanse de calificare.

SHARE

Calculele calificării României la Euro 2020 se fac ținând cont de următoarele patru scenarii prezentate chiar de FRF:

România-Suedia 1-0

Depășim cu 2 puncte Suedia în clasament înaintea ultimelor meciuri din grupă. La Madrid, ne trebuie o remiză, indiferent de scor, ca să ne detașăm la 3 puncte, pentru că suedezii vor învinge aproape sigur Insulele Feroe.

În clasamentul final, vom fi la egalitate de puncte cu Suedia, criteriul de departajare fiind rezultatele directe, 1-0 la București și 1-2 la Stockholm, mergem mai departe datorită golului marcat în deplasare.

Batem Suedia la minimum 2 goluri diferență

Scenariul identic în prima parte celui de mai sus, în clasamentul final vom fi la egalitate de puncte cu Suedia, iar la rezultate directe mergem mai departe cu victorie mai mare decât 2-1, cât au reușit nordicii pe teren propiu.

România-Suedia 2-1

Cu un egal al nostru la Madrid + victoria Suediei pe teren propriu cu Insulele Feroe, terminăm la egalitate de puncte cu nordicii. La meciuri directe, fiecare echipă a învins cu 2-1. Se trece, pentru departajare, la criteriul golaverajului general din grupă. Noi am avea +10, suedezii +8 și meci acasă cu Insulele Feroe în care trebuie să câștige la doar un gol diferență.

Dacă suedezii înving la 2 goluri diferență, suntem la egalitate și la golaverajul general. Se trece la criteriul numărului mai mare de goluri marcate în grupă. România și Suedia ar avea același număr de goluri, 19, înaintea ultimelor meciuri. Dacă ei înving 2-0, nouă ne trebuie 3-3 la Madrid.

Dacă rămânem la egalitate și în privința numărului de goluri marcate (ei înving 2-0 și noi facem 2-2), se trece la criteriul numărului de goluri marcate în deplasare. Și aici ar fi egalitate perfectă în acest scenariu, fiecare câte 12. Și egalitatea s-ar menține și la următoarele două criterii: număr de victorii în grupă, apoi număr de victorii în deplasare! Abia criteriul fair-play ne-ar departaja, probabil, dar acolo stăm prost, cu 18 puncte de penalizare acum, față de doar 11, cât au suedezii.

România-Suedia se termină egal

E un scenariu care ne oferă, realist vorbind, șanse doar pe hârtie. Pentru că am rămâne la un punct în spatele Suediei și ne-am califica doar cu mare noroc: victoria noastră la Madrid + remiză Suedia-Insulele Feroe. Varianta remizei Suedia-Insulele Feroe ar însemna calificare pentru noi și dacă remizăm la Madrid, iar în meciul de vineri învingem Suedia, indiferent de scor.

Ultima oră

La ora 10:30 s-a desfășurat la Arena Națională ședința de organizare înaintea partidei din această seară, unde s-au pus la punct ultimele detalii.
Astfel, suporterii care vor veni la stadion trebuie să știe următoarele informații:
- Porțile pentru accesul în Arena Fanilor se deschid la ora 18:30, accesul în incinta stadionului se va face o oră mai tîrziu, începând cu ora 19:30.
- Suedezii vor fi susținuți la București de un grup de suporteri numeroși, 1.204 fani ai nordicilor fiind așteptați la meciul din această seară!
- Deși antrenamentele oficiale ale celor două echipe s-au desfășurat cu stadionul acoperit, la ora jocului acoperișul va fi deschis.

Lotul României:

  • Portari: Ciprian Tătărușanu (Lyon), Florin Niță (Sparta Praga), Silviu Lung (Kayserispor)
  • Fundași: Vasile Mogoș (Cremonese), Romario Benzar (Lecce), Adrian Rus (MOL Fehérvár), Ionuț Nedelcearu (FC UFA), Iulian Cristea (FCSB), Andrei Burcă (CFR Cluj) Nicușor Bancu (Universitatea Craiova), Alin Toșca (Gazişehir Gaziantep)
  • Mijlocași: Ciprian Deac (CFR Cluj), Ianis Hagi (Genk), Răzvan Marin (Ajax Amsterdam), Tudor Băluță (Brighton), Dan Nistor (Dinamo București), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova), Alexandru Mitriță (New York City FC), Florinel Coman (FCSB), Nicolae Stanciu (Slavia Praga), Constantin Budescu (Astra Giurgiu)
  • Atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogorets), George Pușcaș (Reading), Denis Alibec (Astra Giurgiu)

Program

România – Suedia, 15 noiembrie, Arena Națională, ora 21:45
Spania – România, 18 noiembrie, Wanda Metropolitano (Madrid), ora 21:45

Ambele partide vor fi transmise în direct de PRO TV și Radio România Actualități.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te