VIDEO Scandalul incredibil făcut de Serena Williams în finala US Open. Premieră pentru Japonia

DE Alexandru Pop, Paul Cozighian | Actualizat: 09.09.2018 - 18:18

Serena Williams a făcut mai multe crize de nervi în timpul finalei de la US Open, pierdută în faţa lui Naomi Osaka cu 2-6, 4-6.

SHARE

La finalul partidei, a refuzat să răspundă la întrebări, dar a ţinut doar să o felicite pe adversara ei. 

„Nu vreau să fiu nepoliticoasă. Nu vreau să răspund la întrebări. Ea a jucat bine. E prima ei victorie într-un turneu de Grand Slam. Vreau să facem acest moment cel mai uşor posibil. Felicitări, Naomi! Nu o mai huiduiţi pe Naomi. A fost un an dificil pentru mine. Sper să mai vin aici şi la anul", a declarat Serena Williams, potrivit DigiSport.

Williams şi-a pierdut cumpătul în trei rânduri, în timpul finalei de la Flushing Meadows, fiind avertizată de fiecare dată. Prima oară, în momentul în care arbitrul Carlos Ramos a anunţat că Patrick Mouratoglou i-a dat sfaturi din tribună, un lucru interzis la turneele de Grand Slam. 

„Eu nu trişez pentru a câştiga. Prefer să pierd. Poate nu ştii asta", a comentat jucătoarea americană. Al doilea moment de nervozitate maximă a venit în setul secund, când Williams şi-a pierdut serviciul imediat după ce reuşise break-ul, care părea că poate duce meciul în decisiv. Atunci, Ramos a decis ca game-ul următor să înceapă de la 15-0 pentru Osaka, după ce Serena şi-a făcut racheta praf. 

Cel mai greu moment a avut loc după ce Serena l-a numit "hoţ" pe spaniol. Acesta a penalizat-o cu un game pe americancă, scorul devenind 5-3 pentru Osaka. A fost nevoie de intervenţia supervizorilor pentru a o linişti pe Williams, care a adus acuze de sexism la venirea oficialilor: „Sunt mulţi bărbaţi aici care au spus mai multe lucruri şi pentru că sunt bărbaţi nu au păţit nimic. Nu este corect". Au urmat momente în care Serena a fost surprinsă cu lacrimi în ochi. 

Serena Williams a distrus o rachetă, de nervi. Foto Getty Images 

Serena Williams a ratat un record

Dacă învingea în finala US Open de sâmbătă, Serena Williams ar fi egalat recordul australiencei Margaret Court, câștigând al 24-lea titlu din carieră și devenind în același timp cea mai în vârstă câștigătoare a unui Grand Șlem!

În urmă cu exact 45 de ani, pe 8 septembrie 1973, Margaret Court, actuala recordmenă WTA, câștiga la New York ultimul ei titlu, într-o finală memorabilă (7-6, 5-7, 6-2) în fața unei alte australience, Evonne Goolagong.

Pe de altă parte, o premieră a fost înregistrată: niciodată în istoria tenisului mondial nu am avut un japonez sau japoneză câștigător de Grand Șlem!

Așa că Naomi Osaka a adus Japoniei primul mare trofeu din istorie.  Tânăra japoneză, născută chiar în Osaka, este considerată de specialiști ca una dintre posibilele vedete ale următorului deceniu.

Cele două finaliste s-au mai întâlnit o singură dată până acum, tot în 2018 și tot în Statele Unite, la Miami. Acolo Osaka o învingea pe Williams (6-3, 6-2) chiar în primul tur al competiției. 

„Bineînțeles că pare oarecum ireal să joc la 20 de ani o finală US OPEN împotriva Serenei Williams! Sunt foarte fericită și încerc să o consider pe Serena ca pe un adversar oarecare, nu ca pe idolul meu dintotdeauna!”, a declarat, înaintea finalei, Naomi Osaka.

De partea cealaltă, multipla campioană americană, care a reușit performanța de a reveni la cel mai înalt nivel la doar 6 luni după relaurea activității competiționale (în urma pauzei legate de nașterea primului ei copil) se declara, în ciuda vârstei, ca fiind într-o fază în care mai are lucruri de învățat și de ameliorat în jocul ei. „Vreau să continui să învăț cum să joc mai bine și să pozitivez în permanență!”, a susținut Serena Williams.

________________________________

Drumul spre finala US OPEN 2018:

SERENA WILLIAMS (SUA, 26 WTA)

Turul I:             6-4, 6-0 cu M. Linette (Polonia, 68) 

Turul II:            6-2, 6-2 cu C. Witthoeft (Germania, 101)

Turul III:           6-1, 6-2 cu V. Williams (SUA, 16)

Optimi:            6-0, 4-6, 6-3 cu K. Kanepi (Estonia, 44)

Sferturi:           6-4, 6-3 cu K. Pliskova (Cehia, 8)

Semifinală:      6-3, 6-0 cu A. Sevastova (Letonia, 18)

NAOMI OSAKA (Japonia, 19 WTA)

Turul I:             6-3, 6-2 cu L. Siegmund (Germania, 146)

Turul II:            6-2, 6-0 cu J. Glusko (Israel, 162)

Turul III:           6-0, 6-0 cu A. Sasnovich (Bielorusia, 33)

Optimi:            6-3, 2-6 ,6-4 cu A. Sabalenka (Bielorusia, 20)

Sferturi:           6-1, 6-1 cu L. Tsurenko (Ucraina, 36)

Semifinală:      6-2, 6-4 cu M. Keys (SUA, 14)

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te