„Satana”, gata să revină în fotbal: Vrem să preluăm această echipă. Nu avem bani, dar aducem oameni

DE Daniel Toșa | Actualizat: 26.10.2023 - 13:24
Victor Pițurcă - Foto: INQUAM PHOTO, Mircea Manole

Fostul selecționer al României și campion al Europei cu Steaua București la Sevilia în '86, Victor Pițurcă, poreclit „Satana” de Mitică Dragomir, Giovanni sau Gigi Becali, vrea să revină în forță la echipa la care s-a consacrat.

SHARE

După ce CSA Steaua București a obținut o victoria la Curtea de Apel București în procesul pentru palmares cu cei de la FCSB, fostul vârf al stelei anunță că vrea să preia echipa de fotbal, în caz că aceasta se hotărăște să-și schimbe forma de organizare pentru a accede în primul eșalon al fotbalului românesc.

„Satana”, gata să revină în fotbal: Vrem să preluăm această echipă. Nu avem bani, dar aducem oameni

Victor Pițurcă este de părere că această decizie obligă Ministerul Apărării Naționale să inițieze procedurile necesare pentru ca echipa să aibă dreptul să promoveze începând cu sezonul următor.

Fostul selecționer afirmă că împreună cu foștii săi colegi de la Steaua, își doresc să preia echipa din Liga 2 și să aducă investitori cu ajutorul cărora pot dezvolta clubul din Ghencea.

„În ultimul timp ne gândim să facem ceva pentru Steaua, acest nucleu de jucători care am rămas să putem să punem pe linia de plutire, să facem ca Steaua să revină la normal. Măcar să încercăm să vedem dacă își doresc. 

„Nu avem disponibilități financiare, dar aducem oameni cu bani”

Noi, generația care a câștigat Liga Campionilor, vrem să preluăm această echipă. Nu avem disponibilități financiare, dar aducem oameni cu bani. Dar doriți lucrul ăsta?”, a declarat Victor Pițurcă la Sport.ro.

Citește și: FRF propune ca Ghencea să fie stadion cu două nume, în funcţie de echipa care joacă

Din cauza structurii sale legale ca persoană juridică de drept public, CSA Steaua nu poate promova în prima ligă. Pentru a reuși acest lucru, "militarii" vor trebui să se asocieze cu o entitate privată și să obțină statutul de entitate juridică de drept privat. Aceasta este condiția FRF pentru ca CSA Steaua București să poată evolua în Liga I.

Suporterii steliști, mai divizați ca niciodată

Decizia de luni a Curții de Apel ar putea sau nu să aibă un ecou și în rândul suporterilor steliști. De când a izbucnit scandalul „cine e adevărata Steaua București”, fanii formației din Ghencea s-au împărțit în 3 tabere.

Citește și: Lovitură dură pentru FCSB în disputa cu CSA Steaua în privința palmaresului. Unde vor merge fanii?

Nucleul dur al Peluzei Sud s-a dus la CSA Steaua București, Peluza Nord și cei mai multi dintre fanii „cetățeni” steliști din București și provincie au ales FCSB, iar o bună parte dintre fani au ales să rămână „neutrii” până când lucrurile nu vor fi pe deplin clarificate.

CSA Steaua București și-a reactivat secția de fotbal (seniori) și a reînceput efectiv să joace din Liga a IV-a.

În prezent formația lui Oprița evoluează modest în Liga a II-a, unde ocupă un rușinos loc 11 în clasament cu doar 12 puncte adunate în 10 meciuri, iar „Templul din Ghencea” este mai mult gol la meciuri. Doar câteva sute de fani vin meci de meci să-și susțină echipa.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te