Rapid, măsuri dure, după ce s-a aflat că un jucător de la Voluntari paria şi pe jocurile echipei lui

DE Alexandru Pop | Actualizat: 08.03.2023 - 15:04
Rapid, măsuri dure, după ce s-a aflat că un jucător de la Voluntari paria şi pe jocurile echipei lui - Foto: Inquam Photos / Stefan Constantin

Rapid Bucureşti a anunţat măsuri dure, după ce s-a aflat că jucătorul Cosmin Achim, de la Petrolul Ploieşti, paria inclusiv pe jocurile echipei sale şi folosea pentru aceasta serviciile unor interlopi. Achim a fost exclus din lotul echipei de Liga 1 recent.

SHARE

Cazul Cosmin Achim i-a făcut pe cei de la Rapid să își dorească să prevină situațiile asemănătoare cu cea a fundașului. Giuleștenii vor să recurgă la măsuri foarte dure, în ceea ce privește jucătorii care pariază.

Rapid Bucureşti, măsuri drastice contra jucătorilor ce pariază

Mania fotbaliştilor de a paria este cunoscută. Marele mijlocaş ofensiv de la Beşiktaş Istanbul, Sergen Yalcin, era notoriu pentru că, înainte de meciuri, nu se putea concentra, deoarece paria la cursele de cai.

Pentru a-l responsabiliza, antrenorul său, Mircea Lucescu, stătea câte un sfert de oră cu el şi-l ajuta să parieze. Rezultatul a fost că acest jucător a avut cea mai bună perioadă a sa la Beşiktaş, în condiţiile în care anterior Galatasaray şi Fenerbahce îl împrumutaseră succesiv.

Citeşte şi: 

Cazul lui Cosmin Achim (27 de ani) a stârnit foarte multe reacții. Jucătorul care evolua la Petrolul Ploiești a fost acuzat pentru că a băgat la pariuri pe meciuri din Superliga.

Formația ploieșteană i-a reziliat contractul fundașului.

Fotbalistul a pariat pe nouă meciuri și a ajuns să fie dator la interlopi. Fundașul greșea intenționat, în timpul meciurilor, în speranța că o să îi iasă biletul și o să câștige banii. Această patimă a pariurilor o avea încă de pe vremea când juca la FC Voluntari.

Mesaj dur

După ce a văzut cazul în care a fost implicat fotbalistul, Rapid vrea și ea să prevină astfel de scandaluri cu jucătorii așa că Marian Mihail, avocatul clubului, le-a transmis un mesaj giuleștenilor și a vrut să clarifice anumite aspecte.

„Este dezamăgitor, din punctul nostru de vedere, că în 2023 au reapărut astfel de speculații, de bănuieli. Au trecut niște ani de la alte scandaluri similare, precum cazul Voduț sau cel al arbitrilor din Antalya, părea că lucrurile merg într-o direcție bună.

Și totuși, colegii de competiție ne surprind cu acuzații de blaturi, cu suspiciuni privind integritatea unor jucători și așa mai departe. Sperăm să rămână la stadiul de bănuieli”, a spus Mihail, într-un interviu acordat celor de la fcrapid.ro.

Citeşte şi: fgh

Mihail crede că acuzațiile la adresa lui Achim nu sunt deloc benefice și susține că ele afectează și restul echipelor.

„În primul rând, acel jucător este și el nevinovat, până la proba contrarie. Dacă va fi găsit vinovat, va fi o cu totul altă discuție și cei de acolo vor suporta consecințele. Nu știm toate detaliile.

Nu știm ce persoane sau cluburi au mai fost implicate. În al doilea rând, da, simpla existență a unor astfel de zvonuri sau speculații ne afectează pe toți și ar trebui ca fiecare club să aibă în vedere o politică proprie de integritate”.

Semnal de alarmă

Oficialul giuleștenilor a declarat că deja au fost luate toate măsurile necesare pentru a preveni cazurile precum cel al lui Achim, iar acesta a trimis un semnal de alarmă jucătorilor de la Rapid.

„Din punctul nostru de vedere, ce era de făcut, am făcut de mult: i-am scos din acest circuit, al pariurilor, pe toți cei din clubul Rapid. E o dovadă de responsabilitate față de întreaga industrie, scoțându-i din circuit am urmărit să creștem încrederea în integritatea echipei.

Ca să poată paria sau, și mai rău, încerca să influențeze rezultatul unui joc, un jucător își riscă mai mult decât viitorul în interiorul clubului.

Eliminarea suspiciunilor

Și atunci, odată eliminată reaua credință din ecuație, atunci când mai apar greșeli individuale sau rezultate surpriză, dispare tentația de a acuza pe cineva de rea voință.

Concret, ai un jucător care face o greșeală greu de explicat, nici nu te mai gândești că ar fi făcut-o intenționat. Ai încredere în el mai ușor, treci peste, îl susții în continuare și așa mai departe. Toată lumea are de câștigat din faptul că jucătorii Rapidului nu pariază.

Fără să dăm foarte mult din casă, dacă un astfel de caz ar fi dovedit, un jucător în această situație și-ar pierde în primul rând contractul cu clubul.

Implicaţii penale

În trecut, am reacționat și ne-am apărat imediat jucătorii vizați de anumite acțiuni disciplinare, am făcut scut în jurul lor.

L-am susținut de exemplu pe Alex Ioniță până în pânzele albe, în lupta cu ANAD, anul trecut și, într-un final, i-am demonstrat nevinovăția. În cazul acesta, reacția ar fi inversă:

Odată eliminat din club, ne-am întoarce împotriva lui în toate planurile, civil, disciplinar și, de ce nu, penal. Este o politică nediscutabilă din partea conducerii clubului”, a mai declarat Mihail pentru aceeași sursă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te