Raliul Letoniei, a doua provocare pentru „tricolorii” Simone Tempestini și Norbert Maior în ERC 2021

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 01.07.2021 - 16:09
Simone Tempestini / Sergiu-Sebastian Itu / Foto: Napoca Rally Academy
Norbert Maior / Francesca-Maria Maior / Foto: Napoca Rally Academy

Cele două echipaje românești înscrise în Campionatul European de Raliuri (ERC) 2021, Simone Tempestini / Sergiu-Sebastian Itu și Norbert Maior / Francesca-Maria Maior, iau startul în cea de-a doua etapă, Raliul Letoniei (1-3 iulie).

SHARE

Campionul național absolut Simone Tempestini vizează un loc pe podium la general, după ce în prima etapă, Raliul Poloniei, a fost abandonat din cauza cutiei de viteze, în timp ce Norbert Maior, după locul 2 în prima rundă, își dorește o clasare în topul diviziei ERC3 Junior.

“Raliul Letoniei reprezintă pentru mine o schimbare de plan din cauza abandonului din Polonia. Este un raliu care, personal, nu pot spune că îmi place foarte mult, nu am multă experiență pe aceste probe. Traseele sunt foarte rapide, vom avea nevoie de timp să ne obișnuim cu aceste probe foarte late, cu șicane și devieri. Dar, mă bucur să mai particip la o etapă din Campionatul European și să reprezint România alături de Norbert Maior, colegul meu de echipă”, a declarat Simone Tempestini. 

Citește și: VIDEO Frații Maior, Norbert și Francesca, locul 2 în prima etapă a Campionatului European de Raliuri

Iar tatăl lui Simone, pilotul Marco Tempestini, care face parte din echipa fiului său, a explicat că „Liepaja nu era in planurile noastre, fiind din păcate, concomitent cu raliul de la Bacău. Cu regulamentul “ciudat” de anul acesta, raliurile de macadam contează toate pentru clasamentul final, dar așa se întâmplă când federația nu are puterea de a proteja echipajele care reprezintă România în cele mai importante competiții internaționale.

Abandonul prematur a lui Simone în Polonia și rezultatul neașteptat de bun lui Norbert, au dus la decizia da a “sări” peste Bacău, o decizie care ne doare atât pentru că ne doream să ne întâlnim cu fanii din Moldova, dar și pentru că ne dezavantajează în luptele din campionatul intern. Dar așa ni s-a părut cel mai bine pentru pilotii noștri și motorsportul din România. Așteptările sunt la fel ca in Polonia, adică ca Norbert sa facă tot raliul pentru a câștiga experiență și să meargă la un ritm safe.

Citește și: Premieră: două echipaje românești, la startul Campionatului European de Raliuri 2021

Simone vrea să arate pe parcursul acestui raliu viteza și ritmul din Polonia, unde a fost doar pe putine probe. La sfârșit vom vedea ce va veni ca rezultat. Vreau să mulțumesc încă o dată partenerilor care susțin încercarea noastră de aduce steagul României cât mai sus în competițiile internaționale și tuturor fanilor care ne susțin și ne încurajează încontinuu pentru acest demers”. 

Echipajul format din frații Norbert și Francesca Maior a ajuns cu entuziasm în Letonia după locul 2 ocupat la ERC3 Junior. „Macadamul este suprafața noastră preferată și abia așteptăm să luăm startul în Letonia. Poziția din Polonia ne dă încredere că putem obține o nouă clasare în top”, a declarat Norbert, care la 22 de ani este considerat unul dintre cei mai talentați piloți de raliuri din România.

Cele două echipaje, care fac parte din lotul național de raliuri anunțat de Federația Română de Automobilism Sportiv, au primit susținere și din partea Ministerului Tineretului și Sportului pentru a lua parte la competiția continentală.

Etapa din Letonia are la start peste 60 de echipaje internaționale, iar printre cei care vor concura se numără rusul Alexey Lukyanuk, norvegianul Andreas Mikkelsen, polonezul Mikolaj Marczyk sau irlandezul Craig Brian.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te