PREMIERĂ Un pilot român, campionul sezonului 2020 în GT & Prototype Challenge din Olanda

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 06.11.2020 - 15:31
Alex Cascatău / Foto: Facebook

Constănțeanul Alex Cascatău și-a adăugat în palmares primul titlu la general obținut de un pilot român într-un campionat din afara granițelor Românei, GT & Prototype Challenge din Olanda, câștigând 3 din 6 curse.

SHARE

Dacă Cascatău a devenit campionul categoriei CN a Supercar Challenge 2020, cel mai important campionat național de GT-uri, prototipuri și turisme al Olandei, la jumătatea lunii septembrie, în weekend-ul de curse din 12-13 septembrie de la Zandvoort, cu o rundă înainte de final, pilotul român a obținut titlul la general, alături de coechipierul său luxemburghez, Alain Berg, după ce ultima etapă a sezonului a fost anulată din cauza pandemiei de COVID-19.

Cei doi piloți ai echipei BS Racing by Baticonsult au obținut 5 din 6 pole position-uri, au câștigat 3 din 6 curse la general și au acumulat 141 de puncte în sezonul lor de debut în GT & Prototype Challenge, trecându-și, astfel, în palmares ambele titluri puse la bătaie în 2020.

Șase curse a bifat Cascatău, campion al categoriei A2 în Romanian Endurance Series anul tercut, în 2020. Din acestea, pe cinci le-a câștigat la categoria sa, CN, iar din acestea cinci, în trei s-a impus și la general. Românul a fost și etalonul în materie de viteză pură obținând pole position-ul de fiecare dată la categoria sa, de patru ori timpii săi fiind îndeajuns de buni pentru a pune Norma M20 FC a echipei BS Racing by Baticonsult pe prima poziție a grilei combinate.

Adus de Alain Berg, campionul en-titre al GT & Prototype Challenge, după ce a dominat la rândul său categoria SR3 anul trecut, Cascatău a învățat din mers atât circuitul Assen, cunoscut ca și „Catedrala” motociclismului viteză, cât și Zandvoort-ul care va găzdui în 2021 Marele Premiu de Formula 1 al Olandei. Românul a avut adesea puțin timp la dispoziție pentru a se acomoda cu noile trasee și asta în condițiile în care a plouat de aproape fiecare dată când Alex a ieșit pe traseu.

Singurul rival la titlu al cuplului Cascatău/Berg a ratat etapa a treia a sezonului disputată luna trecută la Zandvoort, Tim Joosen ratând astfel orice șansă de a se mai lupta la titlul categoriei CN. Joosen, reprezentant al Deldiche Racing, a învins în cursa a patra a sezonului – anume manșa a doua a etapei secunde – după ce Norma echipei BS Racing by Baticonsult a întâmpinat probleme tehnice. Aceste probleme au forțat echipa să se prezinte la Zandvoort cu un Radical SR3 RSX, model mult mai lent, dar care tot s-a luptat la victoria la general în ambele manșe.

Ca urmare a situației complicate cauzate de pandemia de COVID-19, finala sezonului 2020, ce ar fi trebuit să aibă loc în data de 7 noiembrie la Zolder, în Belgia, a fost anulată. Anunțul a făcut oficială calitatea de campion al sezonului 2020 obținută de Alex Cascatău și, totodată, a dat startul pregătirilor pentru 2021. Până atunci, Cascatău se menține în formă cu ajutorul întrecerilor din lumea vituală, constănțeanul terminând pe poziția a treia în cursa virtuală de 24 de ore de la Zolder de weekend-ul trecut. Tot în materie de sim racing, Cascatău s-a impus și în ultima cursă a sezonului al șaselea din Racing League Romania.

”Deși a fost un an ciudat pentru toată lumea și grilele de start au fost mai slab populate din cauza pandemiei, cred că am fost în stare să demonstrez că am avut mereu ritmul superior față de adversari. Nu am putut avea un program mai extins de teste iar ambele circuite pe care am câștigat în acest an au fost noi pentru mine, și am fost nevoit să învăț repede și în condiții dificile. Am început deja să ne pregătim pentru 2021 și voi rămâne alături de BS Racing by Baticonsult pentru a progresa la un nivel și mai înalt. Vrem să luăm startul într-un campionat european la anul”, a declarat Alex Cascatău.

Top 3 GT & Prototype Challenge 2020

1. Alex Cascatău & Alain Berg – BS Racing by Baticonsult – Norma M20 FC – 141 pct.

2. Tim Joosen – Deldiche Racing – Norma M20 FCT – 63 pct.

3. Dominik Dierkes – Revolution Cars – Revolution – 48 pct.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te