Ascensiunea unei sportive din România care uimește SUA. La școală o trimiteau să se joace cu păpuși

DE Adina Mutăr | Actualizat: 22.02.2023 - 20:54
Sabrina Ionescu/Foto: Profimedia Images

Cartonașul de începător al Sabrinei Ionescu s-a vândut pentru o sumă record în WNBA. Starul New York Liberty, Sabrina Ionescu, a făcut istorie, deoarece cartonașul ei a devenit recent cel mai scump card WNBA vândut vreodată la o licitație.

SHARE

O ediție specială a cartonașului Sabrinei de la New York Liberty s-a vândut la un preț record duminică seară. 

Cartonașul Panini Prizm WNBA Black Gold 2020 a fost de 10.800 de dolari la licitație, ceea ce îl face cel mai scump card WNBA vreodată. 

Niciun card WNBA nu a fost vândut la un preț de cinci cifre la licitație, au declarat reprezentanții PWCC pentru TMZ Sports. 

Au fost făcute doar cinci copii ale cartonașului lui Ionescu, ceea ce a contribuit la creșterea cererii pentru card.

Vedeta în devenire Sabrina Ionescu a fost Nr. 1 în alegere generală în 2020.

Citește și

VIDEO Uluitor ce a făcut un câine Potcake. A fost aplaudat și ovaționat de turiști pentru fapta sa

VIDEO Raid aerian anunțat la radio în zece orașe rusești. Populația, speriată de moarte

Deși a ratat aproape tot sezonul din cauza unei accidentări, ea a înregistrat o medie de 15,0 puncte, 6,3 recuperări și 6,1 pase decisive în primele trei sezoane din ligă și a fost numită All-Star în 2022.

„Colecționarii anticipează această energie și entuziasm și caută să cumpere carduri premier Ionescu. Intrăm într-o fază interesantă aici, în care oferta pentru aceste carduri de ultimă generație nu va putea satisface cererea”, au declarat reprezentanții PWCC.

La școală i s-a spus să se joace cu păpuși, nu cu mingea

Sabrina Elaine Ionescu (născută la 6 decembrie 1997) este o jucătoare de baschet profesionistă americană la New York Liberty of the Women's National Basketball Association (WNBA).

Ionescu s-a născut în Walnut Creek, California, din părinți româno-americani.

Potrivit Wikipedia, tatăl ei, Dan Ionescu, a fugit din România comunistă în timpul revoluției din 1989, cerând azil politic în Statele Unite.

El spera ca soția lui, Liliana Blaj, și fiul lor, Andrei, să i se alăture în câteva luni, dar aceștia nu s-au putut muta în SUA până în 1995.

Sabrina avea în jur de trei ani când a luat prima minge de baschet.

Ea are un frate geamăn Edward ("Eddy"), care s-a născut la 18 minute după ea.

Eddy a jucat baschet la City College din San Francisco înainte de a se transfera în Oregon, apoi la echipa de baschet Ducks în 2019–2020.

Într-un interviu din 2019 cu Ava Wallace de la The Washington Post, Ionescu a recunoscut că este o „marcatoare naturală”, dar a spus că cea mai mare parte a abilităților ei provine din a juca alături de băieți și fete mai mari în copilărie.

„Când eram mai mică, mă jucam mereu cu băieții și trebuia să găsesc modalități de a obține mingea, pentru că nu voiau niciodată să-mi paseze.

Apoi, când eram în clasa a șasea, jucând cu echipa de clasa a opta, eram evident mult mai scundă, mai slabă, mai mică decât ele.

Trebuia doar să găsesc modalități de a avea un impact asupra jocului, în afară de a trage sau a marca, și asta a fost trecerea”, a povestit Sabrina.

Ionescu a urmat un gimnaziu care nu avea destule jucătoare pentru a pregăti o echipă de fete, iar școala ei a refuzat să-i permită să joace la echipa de băieți.

„Școala mea a spus că ar trebui să mă joc cu păpuși. Serios, cuvânt cu cuvânt”, a povestit sportiva.

Dar ea a recrutat suficiente fete pentru a permite școlii ei să aibă o echipă, iar acum este o vedetă în devenire la baschet.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te