Motorsport: Raliul Argeșului și Transfăgărășanul revin în calendarul CNR

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 19.04.2019 - 17:32

Raliul Argeșului Catena - Powered by Peugeot, una dintre competițiile de tradiție ale automobilismului românesc, revine după nouă ani în calendarul Campionatul Național de Raliuri Dunlop (CNR) și va deschide sezonul de curse 2019 în perioada 2-4 mai.

SHARE

Desfășurată în trecut pe macadam și ultima dată, în 2010, pe asfalt, competiția de anul acesta va începe cu o probă specială în centrul Piteștiului, pentru ca piloții să își poată arăta măiestria în fața unui public cât mai numeros. Apoi, cursa contra-cronometru va continua la poalele Transfăgărășanului. Traseul raliului se întinde în unele dintre cele mai importante zone turistice ale județului, de la barajul Vidraru, la Curtea de Argeș și Cetatea Poenari.

Raliul debutează joi, 2 mai, cu o prezentare oficială a echipajelor și o sesiune de autografe, urmate de startul festiv, evenimentele având loc pe Strada Victoriei din Pitești, în preajma Prefecturii Județului Argeș. Două parcurgeri ale unei probe speciale noi deschid Raliul Argeșului vineri, lângă Curtea de Argeș, ca mai apoi fanii să aibă parte de un show de zile mari în jurul Stadionului Nicolae Dobrin din Pitești, acolo unde are loc super-speciala raliului. Sâmbătă, 4 mai, raliul se mută pe Transfăgărășan, echipajele urmând a avea de parcurs zeci de kilometri de drumuri virajate și pitorești între Cetatea Poenari și Conacul Ursului, aproape de zona alpină.

La evenimentul organizat de DTO Rally Team se așteaptă un număr aproximativ de 80 de echipaje, aceasta fiind și limita maximă admisă de regulamentul particular.

Foto: Dan Străuți

„Ne bucurăm deja de un interes important din partea sportivilor, care vor să fie prezenți la această etapă. Suntem fericiți că am reușit performanța de a readuce Argeșul în prim planul raliurilor”, a declarat Cristian Dolofan, membrul al echipei organizatorice.

Norris Măgeanu, în prezent președintele Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS), a fost cel care a organizat ultima ediție a Raliului Argeșului, în 2010. „Mă bucur atât ca argeșean, cât și ca președinte al Federației, pentru că o competiție care a fost tot timpul la înălțime se întoarce. Cu siguranță toată suflarea motorsportului are așteptări mari și cu siguranță va ieși un eveniment deosebit”, a afirmat președintele FRAS.

Unul dintre principalii candidați la câștigarea etapei va fi, fără doar și poate, argeșeanul Vali Porcișteanu, vicecampion național absolut în sezonul trecut și campion în 2011. Acesta va beneficia de o nouă mașină de concurs pentru 2019, un Citroen C3 R5, cu care speră să îl învingă pe rivalul său de la Cluj Napoca, Simone Tempestini. „Nu pot decât să spun că aștept enorm startul, sunt motivat să obțin cele mai bune rezultate în acest an, iar gândul că voi fi acasă îmi oferă încredere”, a afirmat cel mai bine cotat pilot al Argeșului.

Campionatul Național de Raliuri Dunlop 2019 are un total de opt etape. După runda din Argeș, vor urma cele din Arad, Bacău, Harghita, Sibiu, Iași, Cluj și Brașov.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.