Mircea Lucescu, selecţionerul Naţionalei, este pe masa de operaţie. Ce probleme de sănătate are el

DE Florin Budescu | Actualizat: 12.09.2024 - 14:30
Mircea Lucescu, selecţionerul Naţionalei, este pe masa de operaţie. Ce probleme de sănătate are el - Foto: Profimedia Images
Mircea Lucescu, selecţionerul Naţionalei, este pe masa de operaţie. Ce probleme de sănătate are el - Foto: Profimedia Images

Mircea Lucescu, selecţionerul Naţionalei, este pe masa de operaţie. Ce probleme de sănătate are el. Mircea Lucescu (79 de ani), selecționerul României, se operează din nou la șold, lucru care a fost cunoscut încă dinainte să preia banca tehnică a Naţionalei.

SHARE

Mircea Lucescu, selecţionerul Naţionalei, este pe masa de operaţie. Ce probleme de sănătate are el. Mircea Lucescu (79 de ani), selecționerul României, se operează din nou la șold, lucru care a fost cunoscut încă dinainte să preia banca tehnică a Naţionalei de fotbal.

După ce, în anul 2023, s-a operat de coxartroză, la șoldul stâng, Mircea Lucescu va suferi acum o intervenție chirurgicală la șoldul drept.

Mircea Lucescu, selecţionerul Naţionalei, este pe masa de operaţie. Ce probleme de sănătate are el

După ce s-a operat la șoldul stâng, la câteva zile distanță, antrenorul român s-a prezentat în cârje, la ședințele de pregătire ale celor de la Dinamo Kiev.

Mircea Lucescu se va opera la șoldul drept, în luna octombrie, după acțiunea echipei naționale. România le va înfrunta în deplasare pe Cipru (pe 12 octombrie) și Lituania (pe 15 octombrie), în Liga Națiunilor.

”Il Luce” plănuia inițial să se opereze la șoldul drept la începutul acestei toamne, dar preluarea postului de selecționer al naționalei l-a făcut să amâne intervenția chirurgicală.

Citeşte şi: Dennis Man este monitorizat de două cluburi de prim rang din Europa

Sacrificiul acestuia este notabil. Durerile de coxartroză pot fi mai mult sau mai puţin suportabile. Te deplasezi cu dificultate şi, în funcţie de cum calcă pe nervii spinali, durerile suportate pot fi importante.

Coxartroza este o afecţiune degenerativă, care se manifestă prin degradarea progresivă a articulaţiei şoldului. Se operează şi, cu un program serios de recuperare, poţi să redevii foarte mobil, ca orice om normal fără probleme.

Mircea Lucescu se va opera tot în Ucraina, la Kiev, întrucât a fost mulțumit de cum a decurs operația la șoldul stâng, în anul 2023.

Citeşte şi: Il Luce, la primul meci acasă. România vs Lituania în Liga Națiunilor. Cine trasmite și de la ce oră

Cu Mircea Lucescu pe banca tehnică, România le-a învins pe Kosovo, scor 3-0, și pe Lituania, scor 3-1, în Liga Națiunilor.

Marius Șumudică (53 de ani), antrenorul Rapidului și fostul elev al lui Mircea Lucescu, a vorbit despre sacrificiul pe care tehnicianul l-a făcut pentru naționala României, conform DigiSport.

”Cuvintele sunt de prisos, știu ce poate să facă, știu ce calități de lider are. Eu am vorbit cu dânsul, știu ce probleme de sănătate are, la șold, asta înseamnă sacrificiu, și-a amânat operația pe care o va face peste o lună.

Mai tânăr decât etatea

L-ați văzut, nu are nevoie nici măcar ochelari, la vârsta lui. Este un domn, nu trebuie să spunem că din cauza vârstei nu este vulcanic, agresiv pe bancă.

Nu sunt întâmplătoare rezultatele, chiar dacă Lituania a avut o posesie mai bună. Asta a fost tactica lui Nea Mircea, singura problemă cred că a fost starea fizică a unor jucători.

Nu este o preoblemă pentru jucători să joace la 3 zile, sunt tineri. Dacă vă uitați la statistică, echipele care nu au posesie câștigă 50% din meciuri. Echipele care au jucători de viteză mizează pe contraatac”, a spus și Marius Șumudică,

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te