Mircea Lucescu, negocieri cu un mare club occidental, final de carieră strălucitor

DE Florin Budescu | Actualizat: 05.12.2023 - 12:27
Mircea Lucescu, negocieri cu un mare club occidental - Foto: Profimedia Images

Mircea Lucescu, negocieri cu un mare club occidental, final de carieră strălucitor. La 78 de ani, unul dintre marii antrenori români ar putea să dea lovitura.

SHARE

Mircea Lucescu, negocieri cu un mare club occidental, final de carieră strălucitor. La 78 de ani, unul dintre marii antrenori români ar putea să dea lovitura, după ce a plecat de la Dinamo Kiev.

După ce a pierdut derby-ul cu Șahtior Donețk (0-1), Mircea Lucescu a anunțat la conferința de presă că a decis să se retragă.

Mircea Lucescu, negocieri cu un mare club occidental

Însă s-a răzgândit repede, în urma unei intervenții telefonice la DigiSport, în care a spus că nu poate trăi fără fotbal.

Imediat după anunțul făcut de tehnician, au apărut numeroase informații și speculații despre viitorul profesional, însă Mircea Lucescu nu s-a grăbit să dea curs sau să accepte vreo propunere venită până acum.

Antrenorul român a oferit un interviu pentru ziarul italian Gazzetta dello Sport, în care a vorbit despre ultima experiența din Ucraina. Întrebat la ce echipă ar vrea să antreneze acum, Mircea Lucescu nu a oferit un răspuns concret, însă a explicat că va conta foarte mult proiectul clubului respectiv.

Citeşte şi: Mircea Lucescu a spus „adio” fotbalului. Și-a dat demisia de la Dinamo Kiev: „Totul s-a terminat”

Mircea Lucescu ar putea ajunge în Franța, să se bată cu Ladislau Boloni și Kylian Mbappe. Tehnicianul român negociază cu Olympique Lyon, fosta echipă a lui Karim Benzema, care a câștigat șapte titluri consecutive, în Franța. Un miliardar american este patronul lui Lyon.

La 78 de ani, Mircea Lucescu poate da ultima mare lovitură a carierei, fiind aproape să semneze cu Olympique Lyon, în Ligue 1. Fosta campioană din Franța are un sezon dezastruos și se află pe ultimul loc în clasament, cu al treilea antrenor schimbat la rând, conform Sport.ro.

Citeşte şi: Mircea Lucescu se întoarce în Giulești. Vrea să continue până în 2024. A făcut cererea la UEFA

Francezii ar urma să ia o decizie finală miercuri seară, după derby-ul cu Olympique Marseille. Mircea Lucescu o antrena pe Dinamo Kiev din vara anului 2020 şi avea contract până la finalul acestui sezon.

În primul său sezon la Dinamo Kiev, a câştigat toate trofeele interne - titlul de campion, Cupa şi Supercupa Ucrainei. Românul a pregătit-o pe Şahtior între anii 2004 şi 2016.

Cu el pe bancă, echipa din Doneţk a cucerit opt titluri de campioană a Ucrainei, şase cupe şi şapte supercupe. O menţiune specială este câştigarea Cupei UEFA, în sezonul 2008-2009, după o finală cu Werder Bremen (2-1, după prelungiri).

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te