Ilie Năstase și Ion Țiriac se dau victime ale soțului Serenei după ce au jignit-o golănește

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 18.02.2021 - 15:29
Ion Țiriac și Ilie Năstase o jignesc de mult timp pe Serena Williams Foto: INQUAM Photos/ George Călin

Ilie Năstase a făcut primele declarații golănești la adresa Srenei Williams în timp ce era căpitan nejucător al echipei României la un meci de Fed Cup în aprilie 2017. “Să vedem ce culoare va avea. Ciocolată cu lapte?”, a spus atunci Năstase despre sarcina Serenei Williams.

SHARE

În timpul conferinței de presă, atunci când Simona Halep a fost întrebată de sarcina Serenei Williams, pe fundal s-a auzit Ilie Năstase: “Să vedem ce culoare va avea. Ciocolată cu lapte?”

La acea întâlnire de FED Cup , Ilie Năstase, căpitanul nejucător al echipei României a fost evacuat de pe teren după un conflict verbal cu arbitrul de scaun și cu persoanele aflate pe banca Marii Britanii.

 Meciul a fost întrerupt pentru limbaj ofensator, conform verdictului oficial. Ilie Năstase l-a întrebat pe arbitrul de scaun "What's your fucking problem?"  și i-a transmis că "nu mă înveți tu pe mine tenis".

Citește și

FOTO Năstase s-a împăcat la Mall cu soția pe care o luase la palme. Ea avea o geantă de 50 mii euro

Încercând să ia apărarea publicului român, căpitanul nejucător al României a mai spus: "Normal că vorbesc, nu suntem la operă aici!". Mai mult decât atât, acesta le-a adresat injurii Johannei Konta și unei antrenoare britanice, cărora li s-a adresat cu apelativul "you fucking bitch".

Konta a început să plângă din cauza celor întâmplate și a scandărilor ostile din tribună și meciul a fost întrerupt.

Ilie Năstase a primit atunci o interdicție de trei ani de a mai participa la turneele ITF, sancțiune pe care a reușit să o reducă la jumătate, un an mai târziu. 

Prima jignire a lui Ion Țririac la adresa Serenei Williams 

La începtul acestui an, pe 7 ianuarie, erau făcute publice declarațiile lui Ion Țiriac referitoare la Serena Williams.

„La vârsta asta și la greutatea pe care o are acum, nu se deplasează atât de ușor pe cât se deplasa acum 15 ani. Serena a fost o jucătoare senzațională. Dacă ar avea puțină decență, s-ar retrage! Din toate punctele de vedere.”, a spus Ion Țiriac la emisiunea Rețeaua de idoli de la TVR.

Citește și

Țiriac a jignit-o iar pe Serena. Soțul sportivei: Fetiţa mea are mai multe titluri decât acest clovn

Declarația a fost preluată și de presa americană, iar soțul sportivei, Alexis Ohanian, a reacționat.

În primă fază, acesta a comentat pe Twitter la postarea jurnalistului Jose Morgado, care spunea: „Cred că e cert că Serena nu va mai juca la Madrid” (unde Țiriac e directorul turneului, n.red.). Ohanian a replicat: „Cred că e cert că nimănui nu-i pasă ce crede Ion Țiriac.”

Mai târziu, Ohanian a ținut, totuși, să-l ironizeze pe afaceristul român: „A trebuit să caut pe Google… se pare că fiica mea în vârstă de trei ani are mai multe victorii de Grand Slam decât acest 🤡🤡”.

Năstase l-a susținut pe Țiriac

„Dacă nici ceea ce spune domnul Ţiriac despre tenis nu mai contează, înseamnă că am luat-o razna cu toţii. Serena până la urmă se poate retrage când vrea ea, este strict problema ei. Dar eu cred că domnul Ţiriac cam are mare dreptate" - Ilie Năstase pentru Telekom Sport. „Şi în ultima vreme, cam multă lume susţine că Serena ar trebui să se retragă. Legat de această postare a soţului ei, nu mi se pare normală. De fapt cred că ei au o problemă cu românii, altfel nu-mi explic", a completat Ilie Năstase pentru sursa citată.

Serena o învinge pe Simona, Ohanian își aduce aminte de Țiriac

În partida de la Australian Open, Serena Williams o învinge pe Simona Halep, iar soțul sportivei americane Alexis Ohanesian ține neapărat să-i dea o replică lui Țiriac: „Bine că nimeni nu-l ascultă pe rasistul, sexistul şi clovnul de Ion Ţiriac", a scris Ohanian, marţi 16 februarie, redistribuind un tweet al WTA, în care se arată că Serena Williams s-a calificat în semifinala de Grand Slam cu numărul 40 din carieră.

Imediat a venit replica fiului lui Ion Țiriac, dar și a lui Ilie Năstase.

"M-au acuzat şi pe mine de rasism. Pe cine nu acuză ei? Ăla se simte că n-a jucat în viaţa lui tenis. Cred că e fetiţă în casă şi Serena e bărbatul. Aşa cred. De-asta şi răspunde el.Serena n-ar avea treabă cu domnul Ţiriac, în niciun fel", a declarat Năstase, potrivit Telekom Sport.

Citește și

VIDEO Conflict cu clanul Duduianu de la maneaua „Eu mă duc la pușcărie mai rău ca la cofetărie"

Fiul lui Țiriac trimite o scrisoare scrisoare publică de parcă tatăl său n-ar fi jignit-o pe Serena niciodată

„Către soțul doamnei Williams,  Am citit mesajul postat de dumnevoastră pe twitter, cu un mix de neîncredere și dezgust. Numele Țiriac are o tradiție de 70 de ani în lumea sportului și Gentleman-ul la care faceți dumnevoastră referire a scris câteva capitole importante în cartea tenisului mondial, în ultimele decenii.

Citește și

Interlopul Boncu se plânge în instanță: Nici reducere la cocaină nu aveam. O problemă de sănătate

Acest om bun, fost jucător, antrenor, manager sau organizator de turnee, căruia dumnevoastră îi aruncați cuvinte grele, a fost unul dintre cei mai puternici avocați ai acestui sport și încă este, la vârsta de 82 de ani.  Respectul pe care noi i-l purtăm doamnei Williams este unul imens. Așa și trebuie să fie.

Ea va rămâne în istorie drept una dintre cele 20-25 de persoane care au contribuit la dezvoltarea acestui sport. Are o personalitate care deschide uși pentru generațiile mai tinere de atleți, din toate sporturile. Din toate aceste motive, noi îi suntem recunoscători.  Domnule Williams, singurul motiv pentru care voi răspunde mesajului dumnevoastră total deplasat este acela că vorbele sunt ușor interpretate în ziua de azi, prin intermediul multitudinii de platforme existente. Discursul liber nu trebuie să fie greșit înlocuit cu defăimarea gratuită. În umila mea opinie, și voi folosi un citat foarte bine cunoscut „odată cu puterea vin și marile responsabilități”.

Ca soț al doamnei Willims, dumnevoastră nu reprezentați numai propria opinie când vorbiți despre sport, ci și vocea unui simbol. Ar fi o adevărată rușine să periclitați imaginea unei legende, din cauza unor mesaje emoționale postate pe twitter.  Sper ca prin intermediul acestor câtorva propoziții să aduc o urmă de înțelepciune în viitoarele dumnevoastră declarații publice. Poate și ceva respect pentru un om independent, un adevărat iubitor și care a contribuit la ridicarea acestui sport. Felicitări Serenei, o victorie meritată. Să mergi tot înainte și să scrii istorie în cariera ta minunată!”, a scris Alexandru Ion Țiriac.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te