Halep, contrazisă: există nu doar teren pe iarbă în România, ci și un turneu - Gărâna Open

DE Alexandru Pop | 18.07.2019 - 14:49

Simona Halep, campioana de la Wimbledon, a afirmat că în România nu există terenuri de tenis pe iarbă. La Gărâna, localitatea de munte cunoscută pentru festivalul de jazz, există chiar un turneu pe o astfel de suprafață. Ce e drept, spectatorii stau în boscheți.

SHARE

La fel de adevărat este că nu pare să existe decât un singur teren disponibil și nici acela nu pare chiar la standarde profesioniste.

Conform unui jurnalist sportiv, turneul are și vechime: "Un vechi prieten de-al meu de la Reșița, auzind acestea, m-a contactat imediat, deranjat de afirmațiile acelor… atotștiutori care pe bună dreptate i-au răscolit patriotismul local. <De ce vorbesc ăștia când se află în necunoștință de cauză? De mulți ani există la Gărâna un turneu de tenis pe iarbă> – mi-a explicat el. Și ca să îmi demonstreze că nu vorbea să se afle în treabă, mi-a trimis și un link al unei agenții de presă în care se scrie despre turneul pomenit.

Se numește Cupa Gărâna Open și este într-adevăr singura competiție de tenis din România care se joacă pe un teren cu iarbă. Și nu se organizează de ieri, de azi în această localitate de la poalele Munților Semenic, aflată la 1.000 de metri altitudine, ci de aproape două decenii! E drept, nu a avut o mediatizare de amploare, pentru a se face mai cunoscută. Dar dacă tot ne dăm acum, după succesul Simonei, mari cunoscători și iubitori ai sportului alb, gata să-l încurajăm prin tot și toate, poate că FR Tenis se va apleca mai atentă asupra acestui turneu și odată cu ea și presa, astfel încât să capete o mai mare anvergură. Cu niște îmbunătățiri în ceea ce înseamnă dezvoltarea infrastructurii sale, acestă competiție s-ar putea dezvolta."

În 2018, și Libertatea a scris un articol despre competiție: "Cupa Gărâna Open la tenis de câmp, singura competiţie care se organizează în ţara noastră pe un teren cu iarbă, la o altitudine de 1.000 de metri, se desfăşoară de 18 ani într-un sătuc de la poalele Muntelui Semenic."

Fotografia postată de cotidian arată că spectatorii stau pe unde apucă în jurul terenului.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.