Hakan Sukur, fostul mare fotbalist turc, a pierdut tot din cauza lui Erdogan. E șofer de Uber în SUA

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 25.01.2022 - 13:18

Hakan Sukur este o legendă a fotbalului atât în Turcia, cât și la nivel internațional. După ce s-a retras, a intrat însă în politică și, după ce i s-a opus președintelui Recep Tayyip Erdoğan a rămas fără nimic și a plecat în exil în SUA.

SHARE

Atacantul Hakan Sukur este unul dintre cei mai mari fotbaliști turci. Este un fel de Hagi al Turciei. A fost vedeta Galatasaray, a marcat 51 de goluri în 112 partide pentru Naționala Turciei și a mai jucat pentru Inter Milan și Blackburn Rovers.

Citește și: VIDEO Cum avariază un utilaj de deszăpezire peste 40 de vehicule? Aruncă zăpada pe sensul opus

După ce și-a agățat ghetele în cui însă, Hakan Sukur a intrat în politică, înscriindu-se în 2011 în partidul lui Erdogan, AKP. După doi ani, a demisionat și a mers mai departe ca independent. Dar, după ce ideile și părerile sale nu au mai coincis cu cele ale președintelui Erdogan și Hakan Sukur a fost acuzat că a participat la o tentativă eșuată de lovitură de stat, fotbalistul a fost nevoit să fugă în Statele Unite.

Citește și: Mariajul toxic dintre politică și sindicalism i-a dat pe Ciorbea, Mitrea, Liviu Pop, Rădoi, Coarnă

„Nu mi-a mai rămas nimic”

Într-un interviu acordat Daily Mail, Hakan Sukur a declarat că „nu mi-a mai rămas nimic, Erdogan mi-a luat tot: dreptul la libertate, libertatea de exprimare, dreptul să muncesc (...) Nimeni nu a fost capabil să explice presupusul meu rol în lovitura de stat. Nu am făcut niciodată ceva ilegal, nu sunt un trădător sau un terorist (...) Aș putea fi un inamic al puterii, dar nu al Turciei. Îmi iubesc țara”.

Citește și: MIMI, primul MINI electric de curse construit exclusiv în România: No gas, same problem - supraîncălzirea

Hakan Sukur, șofer de Uber în SUA

Hakan Sukur a explicat că după ce s-a despărțit de Erdogan a început să primească amenințări, magazinul soției sale din Turcia a fost atacat, copiii i-au fost hărțuiți, tatăl i-a fost arestat și toate bunurile sale din Turcia confiscate.

Apoi, Hakan Sukur a plecat în SUA, unde și-a deschis o cafenea în California. În decembrie 2021, fostul mare fotbalist a declarat pentru The Sun că lucrează în continuare ca șofer de Uber. Dar, o face cu stil, cu un SUV Lexus. 

Dacă s-ar întoarce în Turcia, Hakan Sukur ar risca închisoare pe viață sau chiar pedeapsa capitală.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.