Grilă de start spectaculoasă, în finala Campionatul Național de Super Rally de la București

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 21.10.2019 - 18:26

Sâmbătă, 26 noiembrie, mașinile de raliu și cei mai titrați piloți din România vin în București, pe Bulevardul Kiseleff, în zona legendarelor ”curse de la șosea”, pentru a lua startul în finala Campionatul Național de Super Rally - Trofeul UniCredit Leasing Powered by Opel.

SHARE

După un sezon plin de suspans, la finala Campionatul Național de Super Rally 2019 vor lua startul zeci de echipaje și piloți renumiți, precum Titi Aur, Bogdan Marișca, Mihai Leu, Costel Cășuneanu, Costi Stratnic sau Dani Oțil. Mai mult, etapa de la București are și un invitat special, austriacul Manfred Stohl, fost campion mondial în WRC (Campionatul Mondial de Raliuri), care va concura pe o mașină electrică.

Competiția va debuta sâmbătă, 26 octombrie, începând cu ora 8:30, atunci când sunt programate manșele de calificări.

Ziua de concurs începe cu manșele de calificări. Acestea sunt în număr de 4, iar timpul care se ia în calcul pentru fiecare concurent este cel mai bun timp din cei 4. În urma acestei etape a competiției se va stabili clasamentul grupelor iar cei mai buni 12 piloți se vor califica în manșele finale. 

Apoi, între orele 15:00 și 18:00, concursul va continua cu manșele finale, acolo unde cei mai rapizi 12 piloți din calificări se luptă în 4 manșe pentru a se stabili clasamentul open, timpul luat în calcul fiind, la fel ca și în cazul calificărilor, cel mai bun timp din cele 4 finale.

Traseul Trofeului UniCredit Leasing Powered by Opel va fi amenajat pe Șoseaua Kiseleff, dar nu în zona Aviatorilor – Piața Victoriei, ci în zona Parcului Herăstrău, între Arcul de Triumf și Casa Presei Libere.

Securitatea traseului va fi asigurată de Opel, partenerul oficial al Campionatului Național de Super Rally, cu două Safety Car-uri, un Opel Insignia și un Opel Grandland X.

Aceasta nu este singura competiție automobilistică susținută de Opel în România, marca din Russelsheim fiind în 2019, pentru al patrulea an consecutive, partenerul principal al etapei Campionatului Național de Viteză în Coastă de la Brașov - Trofeul Opel.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -