Gică Hagi rupe lanţul cu asta. Va avea la Farul un acţionar notoriu în lume

DE Florin Budescu | Actualizat: 08.09.2023 - 14:08
Gică Hagi rupe lanţul cu asta - Foto: INQUAM PHOTOS / Alex Nicodim

Ar urma să se asocieze cu Gică Hagi, la Farul Constanţa, clubul campion al României, ca să ducă echipa la care joacă și fiul său la un alt nivel, un mare fotbalist, notoriu la nivel mondial. Este vorba despre brazilianul Rivaldo, care a vizitat recent Constanţa.

SHARE

Farul Constanța pregătește de ceva vreme o mișcare de mare impact pentru fotbalul românesc și de imagine, la nivel internațional.

Aceasta poate avea efecte de reconfigurare a polilor de putere în Superliga. Clubul campion ar urma să intre astfel într-o nouă etapă şi va fi capabil să se bată inclusiv financiar, de la egal la egal, cu FCSB, CFR Cluj și Universitatea Craiova.

Gică Hagi rupe lanţul cu asta

Fostul mare fotbalist brazilian Rivaldo (51 ani), câștigător al „Balonului de Aur”, are mari șanse să fie protagonist al celei mai noi afaceri din fotbal, pentru Gică Hagi, discutată în detaliu la formația dobrogeană, de ceva vreme.

Prin mutare, Hagi vrea să profite și de relațiile la cel mai înalt nivel în fotbal ale fostului star de la Barcelona și AC Milan. Farul Constanța este pe cale să ofere mișcarea anului în fotbalul românesc.

Conform ProSport, campioana României este foarte aproape de un transfer uluitor. De data asta, la nivelul acționariatului.

Citeşte şi: Hagi, anunțul momentul în fotbal. Vrea să renunțe la Viitorul Constanța. Cine trebuie să îi ia locul

În prezent, acțiunile societății care administrează clubul de la malul mării sunt deținute de Gică Hagi, cel care este majoritar, cu 80 de procente din cota socială, și de Ciprian Marica, cel care are 20%.

Potrivit lui Dumitru Dragomir, de curând, fostul lider al Generației de Aur ar fi preluat de la asociatul său alte 10 procente.

Patronul-antrenor urmează să bată palma cu brazilianul Rivaldo, pentru ca acesta să preia o cotă socială din societate. O mutare uluitoare, din punctul de vedere al imaginii. Și nu numai.

Citeşte şi: VIDEO Farul lui Hagi a luat bătaie cu 3-1 de la Poli. Regele: „O rușine! Am dat cu fundul de pământ”

Prin cooptarea fostului campion mondial în club, Farul poate beneficia de o vizibilitate importantă la nivel internațional. Rivaldo are, grație carierei uluitoare de fotbalist, foarte multe relații la marile cluburi de pe continent, dar și în fotbalul din țara natală, pepinieră de top pentru întreg fotbalul mondial, conform ProSport.

După ce s-a retras din fotbal, fostul jucător de la Deportivo, Barcelona sau AC Milan s-a ocupat, în cadrul „Love Football Scouting”, și de impresariat. Acest detaliu pare a fi un plus pentru Gică Hagi, cel care a declarat, de curând, că își dorește să aducă la Constanța tineri jucători din America de Sud.

În acest sens, „Regele” a dat exemplu strategia lui Mircea Lucescu de la Sahtior Donețk, după ce „Il Luce” a trecut Oceanul mai mulți tineri fotbaliști care, ulterior, au performat sub bagheta lui în Ucraina și apoi au fost vânduți pe sume colosale la formațiile de top din vestul Europei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te