FOTO Echipajul românesc Norbert Maior/Francesca Maior, lider în Junior ERC înainte de ultima etapă

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 21.08.2023 - 12:36
Echipajul românesc Norbert Maior/Francesca Maior, lider în Junior ERC înainte de ultima etapă - Foto: Facebook/Norbert Maior
Simone Tempestini, pe locul 10 în Raliul Cehiei. - Foto: Facebook/Simone Tempestini

Echipajul românesc Norbert Maior/Francesca Maior este lider în Campionatul European de Raliuri 2023, la categoria Junior ERC, după 5 etape. Titlul european la ERC Junior se va decide în Raliul Ungariei, în perioada 7-8 octombrie.

SHARE

Echipajul Norbert Maior/Francesca Maior a terminat pe locul 4 în clasamentul Junior ERC, la Barum Czech Rally Zlin 2023, (19-20 august), rezultat care i-a adus pe cei doi frați în fruntea juniorilor din ERC 2023, cu o etapă înaintea finalului de sezon.

După această etapă, Norbert Maior a acumulat 106 puncte, fiind urmat de italianul Roberto Dapra, cu 102 puncte, și de Ola Nore jr (absent din motive financiare), cu 94 de puncte, în vreme ce la ERC4, Dapra și-a adjudecat titlul european, având peste 30 de puncte față de Maior, locul secund.

Citește și: Electrificarea pune la masă 7 dintre marii producători auto. Dezvoltă o rețea-gigant de încărcare

„Barum Czech Rally Zlín s-a încheiat, și de data aceasta nu ne întoarcem acasă cu un podium, ci cu un loc 4 în Junior ERC.

Chiar dacă am pornit de acasă setați să facem un rezultat cat mai bun, raliul acesta nu am reușit să găsim ritmul necesar pentru a ne lupta pentru primele poziții, dar am învățat să acceptăm că uneori lucrurile nu ies cum ne dorim.

Totuși, nu plecăm acasă supărați, suntem lideri în Junior ERC după 5 etape și suntem hotărâți să ne întoarcem acasă și să ne apucăm serios de treabă pentru ultima etapa din FIA ERC - European Rally Championship - Raliul Ungariei, unde se va da lupta finală.

Suntem siguri că nu va fi ușor, dar încrezători că avem o șansă de a ne îndeplini visul”, a declarat Norbert Maior, pe pagina sa de Facebook.

Titlul european la ERC Junior se va decide în ultima etapă, la Raliul Ungariei, în perioada 7-8 octombrie, unde echipajul românesc are nevoie de o poziție superioară echipajului Daprà Roberto / Guglielmetti Luca, în cazul în care Ola Nore Jr. va absenta și de această dată.

Citește și: Singura competiție de motorsport „născută“ în România care a ajuns fenomen mondial

Simone Tempestini, pe locul 10 în Raliul Cehiei. Ce au făcut ceilalți piloți români

În cadrul Raliului Cehiei, România a fost reprezentată și de liderii Campionatului Național de Raliuri Betano, Simone Tempestini/Sergiu Itu (Skoda Fabia EVO), care s-a clasat pe locul 10, la general, la puțin peste 3 minute de învingători, cehii Jan Kopecky/Jan Hlousek (Skoda Fabio RS).

„Misiune îndeplinită în Cehia!   Obiectivul nostru a fost sa invatam cat mai multe despre Barum Czech Rally  . Cu siguranță ne-am fi dorit mai mult decat locul 10, insa fara sa ne asumam riscuri inutile asa ne-a iesit. Am parcurs toate probele, și am descoperit un raliu foarte frumos, pe care nu il cunosteam. Speram sa ne întoarcem aici și in viitor , și sa ne luptam pentru primele poziții. Multumesc tuturor pentru sustinere  . Atât a fost pentru noi în FIA ERC în acest sezon, 4 etape; toate duse la bun sfârșit”, a anunțat Simone Tempestini, pe pagina sa de Facebook.

Bogdan Cuzma şi copilotul portughez Hugo Magalhaes (Skoda Fabia RS) au ocupat locul 25, la peste 14 minute de câştigători, în vreme ce echipajul feminin Cristiana Oprea/Alexia Parteni (Opel Corsa Rally4) a terminat pe penultima poziţie (47).

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te