Euro 2024. Meci-şoc în Grupa D. Austria bate Olanda şi se clasează pe primul loc

DE Florin Budescu | Actualizat: 25.06.2024 - 21:29
Euro 2024. Meci şoc în Grupa D. Austria bate Olanda şi se clasează pe primul loc - Foto: Profimedia Images
Euro 2024. Meci şoc în Grupa D. Austria bate Olanda şi se clasează pe primul loc - Foto: Profimedia Images

Euro 2024. Meci-şoc în Grupa D. Austria bate Olanda şi se clasează pe primul loc. Dacă câştigă grupa sa, România ar putea să joace în optimi cu Olanda.

SHARE

Euro 2024. Meci-şoc în Grupa D. Austria bate Olanda şi se clasează pe primul loc. Dacă câştigă grupa sa, România ar putea să joace în optimi cu Olanda, clasată pe locul 3.

Meciul a fost unul de infarct. Austria a condus succesiv cu 1-0, 2-1 şi 3-2, reuşind până la urmă să se impună în faţa unei echipe batave care dădea impresia că nu-şi doreşte foarte mult să învingă.

Euro 2024. Meci şoc în Grupa D. Austria bate Olanda şi se clasează pe primul loc

Într-un alt meci, la Dortmund, Franţa şi Polonia au încheiat la egalitate, 1-1.

La Berlin, Austria a deschis scorul foarte repede în faţa echipei Ţărilor de Jos. Prass a primit în partea stângă, a centrat în careu, iar Malen a înscris în propria poartă încercând să respingă printr-o alunecare.

Olandezii au alergat după egalare tot restul reprizei însă deşi au dominat nu au reuşit să trimită balonul în plasă. Egalarea a venit imediat după pauză, în minutul 47, atunci când Geertruida a recuperat de la Grillitsch, balonul a ajuns la Xavi Simons, care a alergat în terenul austriecilor, i-a pasat lui Gakpo în careu şi acesta a înscris plasat pentru 1-1.

Austriecii au revenit la conducere în minutul 59, prin Schmid, iar elevii lui Ronald Koeman au egalat în minutul 75, prin Memhis Depay, gol pentru care s-a aşteptat validarea VAR, conform News.ro.

Citeşte şi: Euro 2024. Discursul lui Edi Iordănescu, înainte de meciul cu Slovacia. "Suntem luptători mereu!"

Însă oamenii lui Ralf Rangnick au revenit la conducere, marcând în minutul 80. Pasă Baumgartner şi gol Sabitzer dintr-un unghi imposibil. Austria a avut un gol anulat pentru ofsaid, dar s-a impus cu 3-2 şi a câştigat grupa D.

La Dortmund, Didier Deschamps a început meciul cu Polonia trimiţându-l titular pe Kylian Mbappe. Franţa era deja calificată, se aştepta doar locul pe care urmau să îl ocupe în clasamentul final echipa Cocoşului Galic.

Foto: Profimedia Images

Însă polonezii, care erau ca şi eliminaţi, au avut primele ocazii, prin Zielinski şi Lewandowski, în minutele 6 şi 32. Francezii nu au forţat în prima parte, dar au început repriza secundă cu şutul lui Mbappe şi au continuat cu un penalti obţinut după un fault în careu al lui Kiwior.

Citeşte şi: Patru meciuri tari, cruciale pentru calificarea în optimi la EURO 2024. Unde se văd și de la ce oră?

Mbappe nu a ratat şansa de a înscrie şi a deschis scorul în minutul 56, din lovitura de pedeapsă. Polonia a primit şi ea un penalti, în minutul 77. Lewandowski a ratat, dar VAR a decis ca lovitura de pedeapsă să fie repetată şi atacantul Barcelonei a înscris, egalând situaţia de pe tabelă. Robert Lewandowski a devenit al treilea jucător, după Cristiano Ronaldo şi Modric, care a înscris cel puţin un gol la patru ediţii ale turneelor finale Euro.

Meciul s-a încheiat la egalitate, 1-1, iar Franţa merge mai departe, în timp ce polonezii revina acasă.

Grupa D s-a încheiat cu Austria pe primul loc (6 puncte), Franţa a încheiat a doua (5 puncte), iar Ţările de Jos merg în optimi de pe locul 3, cu 4 puncte. Pe ultimul loc al grupei este Polonia, cu un punct.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te