Euro 2024. Discursul lui Edi Iordănescu, înainte de meciul cu Slovacia. "Suntem luptători mereu!"

DE Florin Budescu | Actualizat: 25.06.2024 - 20:41
Euro 2024. Discursul lui Edi Iordănescu, înainte de meciul cu Slovacia. "Suntem luptători mereu!" - Foto: Profimedia Images
Euro 2024. Discursul lui Edi Iordănescu, înainte de meciul cu Slovacia. "Suntem luptători mereu!" - Foto: Profimedia Images

Euro 2024. Discursul lui Edi Iordănescu, înainte de meciul cu Slovacia. "Suntem luptători mereu!". Selecţionearul a avut obişnuitul său discurs dinainte de fiecare meci.

SHARE

Euro 2024. Discursul lui Edi Iordănescu, înainte de meciul cu Slovacia. "Suntem luptători mereu!". Selecţionearul a avut obişnuitul său discurs dinainte de fiecare meci, în care a spus lucrurilor pe nume.

Sintetic, este vorba despre un lucru simplu: jucăm cu prudenţă şi inteligenţă (adică 1x) pentru locul 1, pentru că atunci întâlnim adversari mai accesibili decât dacă ne clasăm pe locul 2 sau 3 în grupă.

Euro 2024. Discursul lui Edi Iordănescu, înainte de meciul cu Slovacia. "Suntem luptători mereu!"

Mai jos, tot discursul lui Edward Iordănescu, conform ProSport:

"Băieți, mesajul meu e clar. Jucăm pentru primul loc, jucăm să câștigăm grupa! Așa cum am dat totul în fiecare secundă până acum, vom da totul în fiecare secundă și acum și oricând!

Nu putem să fim luptători în fiecare meci dacă nu suntem, de fapt, luptători mereu! Am venit la EURO ca să ieșim din grupă și facem orice pentru asta!

Am jucat fotbal în toate condițiile dificile pentru a ne califica aici, apoi am jucat fotbal cu Ucraina și cu Belgia, locul 3 mondial, am jucat fotbal și n-o să ne oprim din a juca fotbal.

Citeşte şi: EURO 2024 România a fost învinsă de Belgia cu 2-0. Meci decisiv cu Slovacia, miercuri de la ora 19

Asta a reîntors milioane de români spre echipa asta! Da, un rezultat de egalitate cu Slovacia ne califică. Dacă se va termina așa, vom fi fericiți.

Dar ca să se termine așa, trebuie să ieșim total montați pentru a câștiga acest meci! Dacă vrem să obținem mult, trebuie să facem totul pentru foarte mult!

Nu uitați că o remiză ne trebuia și cu Israel. Și ne-au condus din minutul 2! Dar am strâns din dinți, am revenit și până la urmă am câștigat!

Citeşte şi: Ce spune presa străină după victoria tricolorilor de la EURO 2024. „Nu au ştiut ce i-a lovit”

Nu ne-am aruncat în atac la 1-1, dar am jucat cu toate armele și strategia noastră ca să facem 2-1, dacă s-a putut. Și s-a putut!

Avem tot ce ne trebuie și suntem pregătiți să învingem Slovacia. Iar dacă prin această victorie câștigăm grupa, asta înseamnă că vom avea șanse mai mari ca să visăm și mai mult.

Foto: Profimedia Images

De ce să terminăm pe trei și să jucăm cu Spania sau Anglia? De ce să terminăm pe doi și să jucăm cu Olanda sau Franța? Locul 1 e acum al vostru!

O zi în plus de refacere

Și nu uitați că locul 1 înseamnă zile de refacere în plus până la optimi de finală, adică aur în acest context. V-ați câștigat prin muncă și sacrificiu locul 1 în grupă. E al vostru!

E al vostru, uitați clasamentul! Cum l-ați câștigat? Pentru că ați zdrobit Ucraina. Pentru că ați luptat cu Belgia cât de mult ați putut și nu ne-am făcut de râs, ci am întărit respectul câștigat.

Am început EURO pe locul 1, am rămas pe locul 1. Apărați asta, pentru că asta face mândri milioane de români! Mergem până la capăt!"

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te