Euro 2024. Elveţia spulberă Ungaria şi marchează o opţiune de promovare din Grupa A

DE Florin Budescu | Actualizat: 15.06.2024 - 18:13
Euro 2024. Elveţia spulberă Ungaria şi marchează o opţiune de promovare din Grupa A - Foto: Profimedia Images

Euro 2024. Elveţia spulberă Ungaria şi marchează o opţiune de promovare din Grupa A. Echipa naţională a Elveţiei a învins sâmbătă, la Koln, scor 3-1, echipa naţională a Ungariei, într-un meci din grupa A a turneului final.

SHARE

Euro 2024. Elveţia spulberă Ungaria şi marchează o opţiune de promovare din Grupa A. Echipa naţională a Elveţiei a învins sâmbătă, la Koln, scor 3-1, echipa naţională a Ungariei, într-un meci din grupa A a turneului final Euro 2024.

Chiar dacă maghiarii au avut prima ocazie a meciului, prin Roland Sallai, care a trimis peste poarta lui Sommer, în minutul 10.

Euro 2024. Elveţia spulberă Ungaria şi marchează o opţiune de promovare din Grupa A

După numai trei minute, însă, Aebischer a pasat excelent şi Kwadwo Duah a deschis scorul cu primul său gol pentru naţionala helvetă, la a doua selecţie.

VAR a validat golul, eliminând dubiile privitoare la o posibilă poziţie de ofsaid a lui Duah. În minutul 20 elveţienii au fost din nou aproape de gol, la şutul lui Ruben Vargas, respins de portarul Peter Gulacsi.

Formaţia lui Murat Yakin a intrat totuşi cu două goluri avantaj la pauză, după reuşita lui Michel Aebischer, din minutul 45, gol venit în urma unei erori a apărării ungare.

Citeşte şi: EURO 2024 Ungaria - Elveția, Spania - Croația, Italia - Albania. Cine le transmite? La ce oră?

După pauză, în minutul 66, Barnabas Varga a redus din diferenţă înscriind cu o lovitură de cap, la centrarea lui Szoboszlai. Maghiarii au revenit în meci, au avut mai multă coerenţă în acţiuni şi au controlat o scurtă perioadă jocul.

Pe final elveţienii şi-au revenit şi au pus cu succes presiune pe defensiva ungară. În minutul 90+3, maghiarii au greşit din nou în defensivă, iar Breel Embolo a scăpat singur cu Gulacsi şi l-a lobat pe acesta, stabilind scorul final, 3-1 pentru Elveţia.

În clasamentul grupei A conduce Germania, cu 3 puncte (golaveraj 5-1), urmată de Elveţia, tot cu 3 puncte (golaveraj 3-1), în timp ce Ungaria şi Scoţia nu au nici un punct.

Citeşte şi: EURO 2024 începe vineri. Când și de la ce ora va juca România cu Ucraina? Cine transmite meciul?

La 19 iunie, în etapa a doua a grupelor, Germania va înfrunta Ungaria, iar Scoţia se va lupta cu Elveţia, conform News.ro.

UNGARIA: Gulacsi – Lang (Bolla 46), Orban, A. Szalai (Dardai 79) – Fiola, A. Nagy (Kleinheisler 67), Schaefer, Milos Kerkez (M. Adam 79) – R. Sallai, Szoboszlai – B. Varga. SELECŢIONER: Marco Rossi.

ELVEŢIA: Sommer – Schar, Akanji, R. Rodriguez – Widmer (Stergiou 68), Xhaka, Freuler (Sierro 86), Ndoye (Rieder 86) - Aebischer, R. Vargas (Embolo 74) – Duah (Amdouni 68). SELECŢIONER: Murat Yakin.

Cartonaşe galbene: A. Szalai 69, Boll 88 / Widmer 5, Freuler 59. Murat Yakin 88

Arbitri: Slavko Vincic – Tomas Klancnik, Andraz Kovacic – Rade Obrenovic (toţi Slovenia)

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te