eSports, CNDC 2021: Cursa de pe circuitul virtual Paul Ricard a încins lupta pentru titlu

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 23.03.2021 - 16:41
Cu patru curse înainte de finalul Campionatului Național Digital pe Circuit (CNCD) 2021 – RLR BMW GT Challenge, lupta pentru titlu s-a încins și mai mult.
Cu patru curse înainte de finalul Campionatului Național Digital pe Circuit (CNCD) 2021 – RLR BMW GT Challenge, lupta pentru titlu s-a încins și mai mult.

Cu patru curse înainte de finalul Campionatului Național Digital pe Circuit (CNCD) 2021 – RLR BMW GT Challenge, lupta pentru titlu s-a încins și mai mult. Willi Motorsport conduce cu 89 de puncte, dar locurile doi și trei sunt despărțite doar de un punct, 76 puncte vs. 75 puncte.

SHARE

După ce Motul eSports, Walk Racing și Willi Motorsport și-au împărțit victoriile în prima jumătate a campionatului cu modele BMW M4 GT4, în cercul învingătorilor tot trena apariția echipajului cu numărul 12 – Aqirys Racing. Weekend-ul de cursă de la Paul Ricard a adus pentru aceștia o evoluție exact așa cum și-au dorit: solidă și lipsită de ghinioane.

Mai întâi, Victor Nicolae a demonstrat tuturor că deține secretul pe traseul complicat, care le-a dat angoase multora. Dublul campion al Racing League Romania s-a apropiat de pragul celor 123 de secunde pe turul de circuit, reușind să-și treacă în cont primul pole position din acest sezon, cu un avans confortabil. Mai mult, chiar și cu al doilea său timp cronometrat, tot ar fi condus balul pe grila ce a numărat 27 de echipaje.

În prima linie a fost însoțit de Mihai Șuțeanu (Walk Racing), care i-a devansat pe Andrei Bechir (Motul eSports) și Dragoș Simion (Willi Motorsport). În urma acestui grup al favoriților, Sebastian Apostol (WCR Junior Team) a semnat o frumoasă surpriză la a doua sa cursă în RLR, în timp ce Mihai Rusu (Textar eSports) sau Radu Dumitrescu (Smart Driving) n-au reușit să lege turul potrivit și se aflau mai în spate decât de obicei pe grilă.

Citește și:

VIDEO BMW a dezvoltat și testat un ”vehicul” zburător 100% electric demn de Iron Man

Contacte dure în Top 3

Victor Nicolae nu a avut emoții la start, lăsându-i în urmă pe Șuțeanu și Bechir să-și dispute locul secund. Aceștia s-au atins pe finalul primului tur, apoi a urmat un nou incident între ei, cu avarii semnificative pentru echipajul Motul eSports. Bechir a căzut în pluton și n-a mai avut o mașină capabilă să ruleze în ritm de podium, reparațiile de durată fiind apoi imposibil de compensat la standuri.

Astfel, Cristian Berindea a fost nevoit să treacă prin aceleași eforturi ca și coechipierul său, totul fiind în van din pricina depășirii timpului de pilotaj de 35 de minute per pilot. Speranțele la un rezultat bun s-au năruit devreme și pentru Textar eSports, Mihai Rusu fiind trimis în zid de un adversar.

În fruntea cursei, Alex Cascatău a preluat ștafeta de la colegul său cu un avans de peste 10 secunde, gestionând ecartul cu destule emoții. Victor Taraș și Sergiu Nicolae s-au apropiat pe final, dar nu au putut emite pretenții la primul loc.

Citește și:

Sfârșitul unei ere: Bentley, primul constructor de mașini de lux care face pasul 100% electric

Tudor Mihai și Marian Andrei (Racelogic) au conlucrat pentru cea mai bună clasare a sezonului, poziția a patra, înaintea lui Paul Greavu și Victor Kovacs (MV Racing). Problemele la boxe i-au constrâns la abandon pe echipierii Smart Driving, promovându-i pe locul al șaselea pe Alex Poamă și Lucian Mateaș (ProSix Racing), aflați la prima clasare în puncte din carieră.

O performanță similară a înregistrat și Maria Țurai (WCR Junior Team), alături de coechipierul Sebastian Apostol: locul al zecelea, respectiv al cincilea în ierarhia debutanților (în care s-a impus pentru a treia oară Marian Andrei). Paul Ricard a fost scena unui progres remarcabil din partea Mariei, care a punctat la cel de-al doilea său start în Racing League Romania.

De la virtual la real: Mihai Șuțeanu va concura la ROTAC

Venirea primăverii a permis organizarea evenimentului dedicat primilor trei din ierarhia sezonului precedent al RLR.

În toamna anului 2020, cei mai rapizi sim raceri la bordul modelelor BMW M3 GT2 în mediul Assetto Corsa au fost Victor Taraș, Mihai Șuțeanu și Andrei Bechir. Aceștia au primit din partea partenerului Smart Driving invitația de a concura pe Motorpark România într-un shootout menit să desemneze câștigătorul unei participări cu toate costurile incluse la o etapă a Campionatului Național de Time Attack – ROTAC în 2021.

Ovidiu Zaberca i-a ghidat pe cei trei la prima lor experiență pe circuit, iar la final doar trei zecimi de secundă au reprezentat ecartul dintre Șuțeanu și Bechir, sub privirile protagoniștilor din RLR care acum așteaptă evoluția sa în arena competițională, în luna aprilie.

Citește și:

TEST Peugeot 2008 GT Line 1.5 BlueHDI 130 CP AT8 - Prêt-à-porter

Clasament general

  1. Willi Motorsport (Simion-S.Nicolae) 89p
  2. Motul eSports (Berindea-Bechir) 76p
  3. Aqirys Racing (Cascatău-V.Nicolae) 75p
  4. Walk Racing (Taraș-Șuțeanu) 51p
  5. Textar eSports (Rusu-Toader) 49p

Clasament debutanți

  1. Marian Andrei (Racelogic) 94p
  2. Paul Greavu (MV Racing) 68p
  3. Sebastian Ola (Zecarul eSports) 59p

Clasament piloți licențiați

  1. Sergiu Nicolae (Willi Motorsport) 102,5p
  2. Alex Cascatău (Aqirys Racing) 96,5p
  3. Andrei Morțilă (Napoca Rally Academy) 45,5p
Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te