De la rugby la fotbal și invers

DE Mihai Duță | Actualizat: 25.01.2020 - 09:23
Danny Cipriani

Mai mulți jucători renumiți de fotbal au practicat și rugby-ul în tinerețe, unii fiind chiar la un pas de o carieră în sportul cu balonul oval. Sunt însă și numeroși rugby-ști care au început cu fotbalul.

SHARE

Interesant este că trei dintre fotbaliștii importanți care au jucat rugby sunt galezi. Este vorba despre Ryan Giggs, Gareth Bale și Aaron Ramsey,
conform ruck.co.uk . De asemenea, există și jucători importanți de rugby care au cochetat cu ambele, iar neo-zeelandeza Melissa Ruscoe a mers cu amândouă sporturile la nivel de echipe naționale.

1.Ryan Giggs, unul dintre fotbaliștii legendari ai echipei Manchester United,  a crescut urmărindu-l pe tatăl său, Danny Wilson, jucător notabil de rugby în Țara Galilor.

Giggs a practicat acest sport până la 14 ani, când s-a decis să se concentreze pe fotbal.   

2.Gareth Bale, starul echipei Real Madrid, a practicat și rugby-ul în timpul școlii, fiind coleg de echipă cu Sam
Warburton, cel care avea să devină căpitanul echipei naționale de rugby a Țării Galilor.

Tot în timpul școlii, Bale a mai practicat și hocheiul, având rezultate foarte bune la toate sporturile.

3.Aaron Ramsey, mijlocașul echipei Juventus Torino,  a fost și el un jucător de rugby talentat înainte de se hotărî să treacă la fotbal.

În timpul școlii, a jucat ca aripă la echipa de rugby Caerphilly RFC. Acolo a fost chiar abordat de scouterii echipei St. Helens RFC, club de primă divizie în Rugby League, dar Ramsey semnase deja pentru Academia de fotbal Cardiff City.

4.Melissa Ruscoe a reprezentat Noua Zeelandă atât la rugby, cât și la fotbal, fiind chiar căpitan de echipă al celor două reprezentative.

Ea a devenit campioană mondială cu „Black Ferns” (naționala feminină a Noii Zeelande) în 2006 și 2010.

În perioada în care a jucat fotbal, Melissa a adunat 23 de selecții la echipa națională, pentru care a marcat două goluri.

5.Danny Cipriani, internațional englez de rugby, a jucat la echipa de juniori Queens Park Rangers și i s-a oferit un loc în formația de tineret a lui Reading, înainte de se hotărî să se dedice sportului cu balonul oval.

Chiar și după trecerea sa la rugby, a flirtat cu revenirea la fotbalul, după ce s-a antrenat cu Queens Park Rangers, Tottenham, Colorado Rapids și MK Dons.

6.Wesley Fofana, internațional francez de rugby, a crescut în regiunea Paris și s-a antrenat în copilărie la echipa de fotbal CFF Paris, acolo unde lucra tatăl său. 

La 13 ani a luat însă decizia de a se dedica rugby-ului.

7.Luke McAlister, internațional All Blacks, a crescut în nord-vestul Angliei și a fost, în copilărie, la Manchester United Academy.

Familia s-a întors în Noua Zeelandă când Luke avea 13 ani și acolo a început și cariera sa în rugby.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te