DAKAR 2019 Sebastian Loeb s-a impus în a doua zi, Giniel de Villiers conduce la general

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 09.01.2019 - 13:31
Sebastian Loeb a impus ritmul în a doua zi a Dakar-ului, la volanul Peugeot-ului 3008 DKR.

De nouă ori campion în Mondialul de Raliuri (WRC), Sebastian Loeb a impus ritmul în a doua zi a Dakar-ului, la volanul Peugeot-ului 3008 DKR, fiind cu 8 secunde mai rapid decât Mini-ul JCW Rally al lui Joan ”Nani” Roma.

SHARE

Cea de-a doua etapă a Raliului Dakar 2019, desfăşurată marţi între Pisco şi San Juan de Marcona, a fost primul tronson pe distanță lungă, cu un traseu de legătură de 211 kilometri şi o probă specială dură în lungime de 342 de kilometri. Sebastien Loeb, care a reuşit să câștige a 11-a etapă în această competiţie în patru participări, a avut un avans de 8 secunde faţă de al doilea clasat, Nani Roma, în timp ce ocupantul locului 3, olandezul Bernhard ten Brinke (Toyota), a terminat la 1 minut și 20 de secunde.

Sosit al patrulea, la 1 minut și 31 de secunde, Giniel de Villiers (Toyota) a trecut pe primul loc în clasamentul general, detronându-l pe Nasser al-Attiyah (Toyota), care, după ce s-a impus în prima zi, a reușit doar locul 11 în etapa de marţi, cu o întârziere de peste 7 minute.

Yazeed Al-Rajhi şi Timo Gottschalk, aflaţi la comenzile unui alt Mini JCW Rally, au ajuns la final pe 5, cu o întârziere de 1 minut și 13 secunde faţă de ocupanţii locului al patrulea. Echipajul format din Cyril Despres şi Jean Paul Cottret a fost al treilea Mini care a încheiat etapa a doua. Ei şi-au dus modelul Mini JCW Buggy pe poziţia a şasea, în timp ce locul al optulea a fost obţinut de tandemul Carlos Sainz / Lucas Cruz, membri ai X-raid MINI JCW Team.

Echipajul Peugeot Harry Hunt / Wouter Rosegaar a încheiat a doua etapă a Dakar-ului pe 7, iar pe locurile 9 și 10 au terminat Nicolas Fuchs / Fernando Mussano (Proto) și Vladimir Vasiliev / Konstantin Jiltov (Toyota).

Concurenţi sub culorile Orlen X-raid Team, Jakub "Kuba" Przygonski şi navigatorul Tom Colsoul au avut o cursă diferită faţă de ziua anterioară. Ei nu au putut repeta locul 3 obţinut în prima etapă şi au trebuit să se mulţumească cu poziţia a 13-a.

Echipajul Stéphane Peterhansel - David Castera, aflat la comenzile unui MINI John Cooper Works Buggy, a pierdut peste 17 minute la un moment dat al etapei a doua, când au fost blocaţi între dune. 

"Am rămas blocat şi era un loc rău. Totuşi suntem fericiţi pentru că Cyril s-a oprit şi ne-a tractat de acolo. Am pierdut mult timp, dar cred că fără ajutorul lui Cyril ar fi fost mult mai rău”, a declarat Stéphane Peterhansel.

La clasa ”Truck” (camioane), după primele două etape Dakar 2019 conduce echipajul Eduard Nikolaev / Evgenii Iakovlev / Vladimir Rybakov pe Kamaz, urmat de echipajul Gerard de Rooy / Darek Rodewald / Moises Torrallardona pe Iveco. La clasa ”Moto”, clasamentul este condus de Matthias Walkner (KTM), urmat de Ricky Brabec (Honda). La clasa ”Quad”, pe primele două locuri se află Nicolas Cavigliasso (DragOn Rally Team) și Gustavo Gallego (Gustavo Gallego Competicion). Iar la clasa ”SxS” (Side by Side), sunt în frunte echipajele Francisco Lopez Contardo / Alvaro Juan Leon Quintanilla (South Racing Can-Am) și Reinaldo Varela / Gustavo Gugelmin (Monster Energy Can-Am).

Clasa ”Original by Motul” este condusă de Max Hunt (HT Rally Raid Husqvarna Racing), urmat de Arnold Brucy (Al Desert). Emanuel Gyenes (Autonet Motorcycle Team), singurul român din Dakar 2019, a încheiat cea de-a doua zi pe locul 6.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te