DAKAR 2019 Prima etapă, Lima - Pisco

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 08.01.2019 - 14:30
Cu piloți cu nume rezonante în lumea motorsportului, Mini, se pare că, a declanșat o adevărată ofensivă în Dakar-ul din acest an.

Prima etapă a celei de-a 41-a ediții a Raliului Dakar s-a desfășurat între Lima și Pisco, pe o distanță de 331 de kilometri.

SHARE

La clasa ”Auto”, s-a impus Nasser Al-Attiyah, pilotul echipei Toyota Gazoo Racing. Carlos Sainz, campionul en-titre al Dakar-ului, a adus Mini-ul JCW Buggy al echipei X-Raid Mini JCW Team pe poziţia a doua. Iar pe trei s-a clasat Jakub Przygonski, de la Orlen X-Raid Team, la volanul unui Mini JCW Rally.

”Nici un fel de probleme majore. Am știut cam pe unde ne situăm şi ne-am respectat planul. Nu am vrut să fim primii pe traseu în cea de-a doua etapă, aşa că am lăsat-o mai moale”, a declarat Carlos Sainz. "A fost o etapă destul de grea, dar foarte rapidă, iar umbrele lăsate de soare printre nori au făcut vizibilitatea şi mai dificilă, aşa că nu a fost uşor să vezi unde dunele urcă şi coboară. Dar am forţat fără riscuri şi suntem mulţumiţi că am putut menţine ritmul cu legendele Dakar-ului. A doua etapă este mai lungă şi adevăratul start al cursei”, a precizat și Jakub Przygonski.

Citește și… DAKAR 2019 Aniversare de 40 de ani, în Peru

Locul patru al primei zile a fost ocupat de Vladimir Vasilyev, de la G-Energy Team. Poziţia a cincea a fost adjudecată de al doilea dintre cele cinci Mini JCW Rally participante la Dakar-ul din acest an, la comenzile sale aflându-se Yazeed Al-Rajhi.

Cu piloți cu nume rezonante în lumea motorsportului, Mini, se pare că, a declanșat o adevărată ofensivă în Dakar-ul din acest an. Al patrulea model Mini intrat în ”Top 10” a fost Mini JCW Buggy de pe locul al şaptelea, cu francezii Stéphane Peterhansel şi David Castera în cockpit. Iar la trei locuri în urma lor şi la doar 4minute și 25 de secunde de învingătorul rundei a fost cel de-al treilea Mini JCW Buggy, cel al echipajului format din Cyril Despres şi Jean Paul Cottret.

Citește și… DAKAR 2019: Despres, Peterhansel şi Sainz, full-ul de ași al raliului

Emanuel Gyenes, rider-ul român din Dakar 2019, a încheiat prima etapă pe locul patru în clasa ”Original Motul” și pe 67 în clasamentul general. ”A fost o proba care a avut de toate: dune, trecere prin rau secat, diferite tipuri de nisip si navigatie. In ziua a doua va fi cam la fel”, a spus Gyenes.

La clasa ”Truck” (camioane), în prima zi, s-a impus echipajul Eduard Nikolaev / Evgenii Iakovlev / Vladimir Rybakov, la volanul unui Kamaz, la  clasa ”Bike” (motociclete), Joan Barreda Bort (Monster Energy Honda Team), la clasa ”Quad”, Nicolas Cavigliasso (DragOn Rally Team), iar la clasa ”SxS” (Side by Side), Reinaldo Varela / Gustavo Gugelmin (Monster Energy Can-Am).

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te