Dacia vrea să scrie istorie în Raliul Dakar: Nasser Al-Attiyah, Sébastien Loeb, Cristina Herrero

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 13.12.2023 - 15:44
Dacia vrea să scrie istorie în Raliul Dakar: Nasser Al-Attiyah, Sébastien Loeb, Cristina Herrero - Foto: Dacia

Dacia vrea să scrie istorie în Raliul Dakar. După anunțul „bombă” din vară că va lua startul oficial în 2025 cu multiplul campion de raliuri Sébastien Loeb la volanul uneia dintre mașini, Dacia a mai cooptat un nume greu: Nasser Al-Attiyah. A câștigat de 5 ori Dakar-ul.

SHARE

În 2025, Dacia va lua startul în premieră în Raliul Dakar, la categoria T1+, trei prototipuri preparate alăruri de specialiștii britanici de la Prodrive, și, clar, vrea să scrie istorie.

După ce i-a anunțat pe primii doi piloți, Sébastien Loeb (de 9 ori campion mondial de raliuri) și Cristina Gutiérrez Herrero (prima femeie pilot din Spania care a terminat raliul Dakar la categoria auto și campioană de rally-raid în Spania în categoria feminin), Dacia a reușit să-l coopteze și pe Nasser Al-Attiyah, pilotul qatariot supranumit „Regele Deșertului”.

Citește și: VIDEO O mașină electrică a câștigat, în premieră, lupta cu termicele în CN de Super Rally

Dacia vrea să scrie istorie în Raliul Dakar: Nasser Al-Attiyah, Sébastien Loeb, Cristina Herrero

Dacia a anunțat că Nasser Al-Attiyah (52 ani), de 5 ori câștigător al Raliului Dakar, se alătură ca pilot oficial echipei de rally-raid a mărcii Dacia ce va lua startul în Dakar.

Nasser, „Regele Deșertului”, va participa la etapa de test din 2024 și se va angaja apoi, din 2025, în competiția Dakar și în Campionatul Mondial de Rally-Raid FIA (W2RC), alături de Sébastien Loeb și de Cristina Gutiérrez Herrero.

Nasser al-Attiyah este dublu Campion Mondial de Raliuri FIA în WRC-2 și de 19 ori Campion al Raliurilor FIA din Orientul Mijlociu (din 2003 până în 2015). El a participat la numeroase competiții de raliu, rally-raid și de circuit. Palmaresul său în rally-raid este fără egal. Nasser este de cinci ori câștigător al Cupei Mondiale la raliu 4x4 și dublu câștigător al Campionatului Mondial de rally-raid. 

Citește și: VIDEO Zi istorică! Doi români, frații Maior, campioni europeni de raliuri. Au câștigat Junior ERC

Nasser al-Attiyah este, de asemenea, unul din multiplii campioni ai Raliului Dakar. În 2010, el a terminat cursa în poziția a doua, la numai 2 minute și 12 secunde în urma lui Carlos Sainz. 

Primul său titlu la Dakar l-a câștigat în 2011, devansându-i pe Giniel de Villiers și pe Carlos Sainz.

Următoarele victorii ale lui Nasser la Dakar au avut loc în 2015, 2019, 2022 și 2023, alături de copilotul său, Mathieu Baumel, care îl va însoți și în echipa Dacia. În vârstă de 47 de ani, Mathieu este unul din cei mai titrați copiloți francezi, cu 4 victorii la Dakar și 12 titluri de Campion Mondial (2 în rally-raid, 1 în WRC2 și 9 în MERC).

Citește și: Un român de 17 ani, campion absolut în Porsche Sprint Challenge Benelux

Nasser al-Attiyah și Mathieu Baumel alcătuiesc al treilea echipaj al Team-ului Dacia, alături de echipajele Sébastien Loeb/Fabian Lurquin & Cristina Gutiérrez Herrero/Pablo Moreno Huete.

Din 2024, cele 3 echipaje vor testa un prototip al mărcii Dacia, alimentat cu combustibil sintetic, în cadrul Raliului Marocului. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te