VIDEO Cutremur la Wimbledon? De ce eliminarea Simonei Halep, încă din turul 3, nu este o surpriză

DE Paul Cozighian | Actualizat: 11.07.2018 - 16:17

În ultimii zece ani, primul titlu de grand șlem din viața unui sportiv nu a fost niciodată urmat de o performanță superioară unei calificări în sferturile de finală, la grand șlem-ul imediat următor. Simona Halep nu a putut infirma această statistică și nici nu și-a dorit.

SHARE

Încă de la prima întâlnire cu presa, înainte de începerea turneului, campiona de la Roland Garros, deși proaspăt revenită după zece zile de pauză, avea să declare că de abia așteaptă să-și ofere o „adevărată” vacanță. Cu aceeași ocazie, Halep ținea să mai precizeze că obiectivul ei principal este, de acum înainte, câștigarea unei medalii olimpice. Ciudată opțiune, având în vedere că Olimpiada va avea loc abia peste doi ani. Căuta oare Simona să „camufleze” încă din start ieșirea ei din formă?

FOTO: Simon Bruty / AELTC

Ulterior, la absolut toate întâlnirile cu presa scrisă și TV, Simona a ținut să afirme că „pe iarbă, orice rezultat este posibil” și că „toate adversarele sunt puternice”. Iar cu privire la posibila câștigare a titlului, având în vedere eliminarea prematură a aproape tuturor capilor de serie, Halep răspundea invariabil că, în prezent, se află „foarte departe de acest deziderat”.

„Pentru a reuși să câștigi, iarba îți cere un nivel de joc mult mai ridicat decât cel practicat pe zgură sau pe hard. Trebuie să fii mai agresiv, să urci mai des la fileu, iar eu, acum, de abia încerc să mă adaptez la această suprafață cu speranța să o fac tot mai bine la fiecare meci”, spunea Halep. 

Alt lucru interesant: în ziua de pauză dintre turul 2 și turul 3, ca și în ziua meciului de altfel, Simona nu s-a antrenat afară, pe terenurile anexe, ci doar în club.

Dialog la conferința de presă după înfrângere:

Newsweek România: Spuneai că ești foarte obosită. Eram curios să te văd astăzi la antrenament și nu te-am găsit. Nu te-ai mai dus la acea jumătate de ora de antrenament?

Simona Halep: Ba da, m-am antrenat…

Newsweek RomâniaÎnseamnă că te-ai antrenat în alta parte?

Simona Halep: M-am ascuns… (râde). M-am antrenat chiar aici în club.

Dacă ținem cont și de faptul că, pentru Halep, iarba este suprafața de joc cea mai puțin „prietenoasă”, căreia sportiva i-a acordat -cu indulgență - nota 8 în topul preferințelor ei (nota 10 pentru zgură și 9 pentru hard) -, avem un tablou mai complet al posibilelor explicații legate de eșecul în fața firavei taiwaneze Su-Wei Hsieh.

FOTO: Simon Bruty / AELTC

Atitudine neprofesionistă

Ceea ce ar fi trebuit sa fie un simplu meci de antrenament s-a transformat de fapt într-un coșmar pentru Simona  care, să recunoaștem, și-a cam subestimat adversara. De altfel, ea a și recunoscut acest lucru, în fața presei, afirmând cu mult curaj și onestitate că a avut o atitudine neprofesionistă pe teren.

”Nu vreau să găsesc tot felul de scuze pentru prestația mea de astăzi (sâmbătă 7 iulie – n.red.). Am fost prea negativă, am vorbit prea mult, am condus meciul și nu am fost în stare să-l termin. În plus mă simt foarte obosită, sunt efectiv la capătul puterilor”, a spus Halep.

Urmează « adevărata » vacanță pe care Simona și-o dorea atât de mult dar pe care nu și-a putut-o permite din cauza ierbii londoneze. Rămâne însă de văzut dacă ea va fi și una benefică pentru revenirea la un nivel demn de locul 1 mondial pentru o sportivă de 26 de ani.

US OPEN-ul bate la ușă (27 august - 9 septembrie).


SURSA: media.wimbledon.com 

Paul Cozighian este corespondent special Newsweek România la Wimbledon. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te