Cum vrea să schimbe fața judo-ului românesc George Teșeleanu, contracandidatul lui Gușă la șefia FRJ

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 19.02.2021 - 18:15
George Teșeleanu(centru), Alina Grigore (stânga) și Constantin Bălăceanu Stolnici (jos) Foto: arhiva personală

Pe 24 februarie va fi ales președintele Federației Române de Judo în cadrul Adunării Generale care va avea loc în Poiana Brașov. Profesorul George Teșeleanu și-a depus candidatura pentru funcția de președinte al FRJ, funcție deținută din 2017 de Cozmin Gușă.  

SHARE

Principalul contracandidat al lui Cozmin Gușă este Preşedintele Clubului Sportiv Pantheon din Constanţa, George Teşeleanu. Acesta este susținut de campioana olimpică Alina Dumitru, dar și de alți sportivi cunoscuți.

Citește și

Colosul din Carpați, campion la judo și la sambo

George Teşeleanu are o carieră de peste trei decenii în mediul privat, fiind manager în industrie şi consultant în afaceri şi management  în România şi în Italia. Teşeleanu are și o semnificativă activitate universitară şi de cercetare, predând cursuri şi susţinând comunicări ştiinţifice la universităţi din România și Italia, fiind autor sau coautor al unor cărţi, manuale şi monografii.  

În 2003, el a obţinut titlul de doctor în ştiinţe inginereşti al Universităţii din Petroşani, iar din 2015 este membru titular al Academiei de Ştiinţe Tehnice din România. George Teşeleanu a fost vicepreşedinte al Federaţiei Române de Judo în perioada 2014-2017.

Citește și

VIDEO Fata pentru care viața e o luptă zi de zi

Newsweek România: Cum v-ați hotărât să candidați la conducerea Federației Române de Judo și ce șanse credeți că aveți?

George Teșeleanu: Candidez pentru funcția de președinte al FRJ fiindcă vreau să dau un nou impuls judo-ului românesc. Nu suntem unul dintre sporturile favorizate ale României, dar avem o tradiție frumoasă și mai ales avem un corp de sportivi de calitate excepțională, sportivi care merită sprijiniți mai mult. În privința șanselor, spun doar că oamenii de judo mă cunosc bine și le pot promite că, dacă îmi vor acorda încredere, Federația și judo-ul vor cunoaște un salt calitativ important în următorii patru ani.

Citește și

Stejarul din Crângași. Istoria unui campion

Cum vă propuneți să schimbați fața judo-ului românesc?

Programul meu se numește „Reformă și unitate” și vrea să ridice judo-ul din punctul de vedere al bazei materiale, al resurselor financiare și al prestigiului. Vreau o Federație transparentă, sprijin sporit pentru excelența în judo, promovarea competițiilor pentru copii, stagii mai eficiente și mai numeroase de pregătire pentru sportivi, antrenori și arbitri, o colaborare mai bună cu mediul de afaceri în interesului judo-ului.

Care credeți că sunt atu-urile dumneavostră în fața contracandidaților?

Pe lângă dragostea pentru judo și experiența de conducere în FRJ, căpătată în cei 3 ani în care am fost vicepreședinte al Federației, cred că pot aduce o combinație de rigoare și ambiție de care judo-ul nostru are absolută nevoie. Am predat la mai multe universități din țară și din străinătate în calitate de profesor invitat, sunt doctor în științe inginerești și membru titular al Academiei de Științe Tehnice din România, iar în paralel am condus și dezvoltat afaceri de succes în industria ușoară. Știu să-mi ating obiectivele în condiții dificile, înțeleg ce înseamnă eficiența în management și știu să motivez oamenii.

Cum vedeți rezolvarea conflictelor și a problemelor financiare despre care s-a vorbit în ultima vreme?  

Astfel de lucruri nu reprezintă judo-ul românesc. Toate problemele financiare trebuie închise rapid, iar asta se poate face cu o abordare transparentă, corectă. Dacă voi fi ales președintele Federației, judo-ul nu va mai trage după el problemele din trecut. În multe rânduri, judo-ul românesc a dovedit pe tatami ceea ce poate, iar Federația trebuie să creeze condițiile pentru ca performanțele să se înmulțească.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te