Cum a devenit Simona Halep „suspectă” pentru Agenția Antidrog. Două decizii bizare ale sportivei

DE Alex Darvari | 01.11.2022 - 17:15
Simona Halep - FOTO: FB

Agenția Antidrog ar fi fost cu ochii pe Simona Halep după ce aceasta a abandonat în două rânduri și în intervale scurte de timp în cadrul unor turnee impoartante.

SHARE

Simona Halep a fost depistată pozitiv la testul de antidoping cu o substanță numită roxadustat. Medicamentul este destinat persoanelor care suferă de anemie, dar este interzis în sportul profesionist.

Citește și: Ipoteză halucinantă. Halep ar fi putut consuma mâncare contaminată la US Open. Ce aliment este vizat

Roxadustat este un inhibitor al HIF prolitil-hidroxilază care crește producția endogenă de eritropoietină și stimulează producția de hemoglobină și de globule roșii.

Halep a fost suspendată de Federația de Tenis și riscă o suspendare finală de 4 ani.

Citește și: Cine e persoana care o putea ajuta pe Halep să nu ia substanțe interzise. „Nu m-a mai sunat”

Dragoș Suciu este analist sportiv și apropiat al Simonei Halep.

El susține că Simona a intrat în vizorul Agenției Antidoping după ce în ultimele trei turnee a avut evoluții foarte oscilante. A abandonat în două rânduri și a câștigat un alt turneu. Apoi, a urmat US Open unde a fost descoperită dopată.

„Se speculează, într-adevăr, în lumea tenisului în această perioadă că după două abandonuri în trei turnee, Simona Halep ar fi intrat în vizorul agențiilor antidoping din Statele Unite”, a spus Dragoș Suciu la Europa FM.

„Simona abandonează într-adevăr la Washington, în meciul cu Anna Kalinskaya. Nu s-a făcut foarte multă vâlvă la acel moment deoarece temperaturile de la Washignton au fost foarte ridicate și au fost mai mulți jucători și mai multe jucătoare – acela fiind un turneu mixt – ce au abandonat sau au acuzat condițiile extreme de vreme”, a adăugat Dragoș Suciu.

„După care, săptămâna viitoare, Simona câștigă un turneu prestigios, turneul de Toronto, cel mai important turneu câștigat de ea cam de la Wimbledon 2019 și până acum. Un turneu în care a jucat foarte bine și s-a prezentat foarte bine din punct de vedere fizic, pentru că acolo a fost o finală de o intensitate extraordinară...

Următorul turneu, turneul de la Cincinnati – Simona câștigă meciul cu Anastasia Potapova în primul tur, apoi abandonează în turul secund înaintea partidei cu Veronika Kudermetova. Două abandonuri în trei turnee...

Al treilea turneu, al doilea abandon nu mi se pare unul discutabil, nu mi se pare ceva ce ar trebui să atragă atenția în mod special, așa cum se pare că a fost cazul. După care vine meciul de la US Open pierdut șocant în fața Dariei Snigur și de acolo se declanșează tăvălugul pe care îl trăim”, a mai explicat Dragoș Suciu.

Simona Halep riscă o suspendare uriașă dacă nu va reuși să demontreze că aluat accidental substanța dopantă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te