Ciolacu dă lovitura fatală CSA-ului: "Punem punct celei mai mari rivalități din fotbalul românesc"

DE Daniel Toșa | Actualizat: 20.12.2022 - 15:07
Ciolacu dă lovitura fatală CSA-ului: "Punem punct celei mai mari rivalități din fotbalul românesc"

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a făcut anunțul care dă fiori reci Clubului Sportiv al Armatei "Steaua București". Liderul social-democraților a anunțat că a depus un amendament care s-a adoptat luni și care va permite oricărei echipe să joace pe stadioanele finanțate de stat.

SHARE

"Am văzut că orgoliile exagerate ale unor oameni pot bloca folosirea unor baze sportive noi, construite de statul român, din banii românilor. Într-o țară în care oricum prea puțini copii fac sport, să blochezi accesul la infrastructura sportivă este un sabotaj la sănătatea cetățenilor noștri.

Acesta este motivul pentru care am susținut proiectul prin care terenurile de sport din curtea școlii să poată fi folosite în afara orelor de program.

Și acesta este motivul pentru care am depus în proiectul de lege privind modificarea și completarea Legii educației fizice și sportului adoptat astăzi un amendament prin care să facilităm accesul tuturor celor care doresc la bazele sportive ale statului. Până acum, era practic imposibil din cauza birocrației ca cineva să aibă acces, contra cost desigur, la o bază sportivă.

Citește și: Operațiunea „Arca lui Noe”: Debarcarea lui Putin. Prigojin vrea să ia puterea cu mercenarii Wagner

Prioritatea este ca oricine face sport în mod organizat – copii, juniori, adulți, să poată folosi mai ușor o bază sportivă modernă. Și da, mă bucur că această lege va pune punct și uneia dintre cele mai mari rivalități din fotbalul românesc.

Cred că a venit timpul ca și în România rivalitatea să fie înțeleasă doar în termeni sportivi, iar echipele să poată împărți fără probleme același stadion. Dacă au putut Roma și Lazio sau Inter cu Milan, sunt convins că vor putea și Steaua cu FCSB", a transmis liderul PSD, Marcel Ciolacu.

De ce nu putea juca și FCSB pe Stadionul Steaua?

Stadionul Ghencea ar putea produce bani frumoși din închiriere, statul român "a uitat" să dea o Hotărâre de Guvern prin care s-au putea demara licitațiile publice la care ar putea participa orice entitate sportivă care ar dori să închirieze stadionul pentru organizarea evenimentelor sportive.

Aceasta este legea care va fi corectată și care va permite oricăror echipe să își desfășoare activitatea sportivă în stadioanele clădite din bani publici.

Citește și: Moscova avertizează Atena. Îi e teamă că Grecia va livra Ucrainei sisteme rusești de rachete S-300

Întrebați ce condiții trebuie să îndeplinească o echipă de fotbal pentru a închiria stadionul Ghencea la capacitate maximă în vederea desfășurării unui meci de fotbal, reprezentanții CSA Steaua au răspuns: "În conformitate cu prevederile art.332-333 din OUG a Guvernului României nr. 57/03.07.2019 privind Codul Administrativ, închirierea stadionului se poate face numai în baza unei Hotărâri de Guvern și a unei licitații publice - "Închirierea bunurilor proprietate publică a statului sau a utilităților administrativ-teritoriale se aprobă după caz prin Hotărâre a Guvernului, a Consiliului Județean, a consiliului General al Municipiului București sau al Consiliului Local”… Închirierea bunurilor proprietate publica a statului sau a unităților administrativ-teritoriale se face pe bază de licitație publică. La această dată nu există o Hotărâre de Guvern în acest sens.

Fanii CSA Steaua sunt revoltați

Decizia lui Ciolacu a stârnit valuri de furie printre suporterii clubului CSA Steaua București.

"În România, majoritatea stadioanelor sunt construite cu bani publici, dar Fcsb și susținătorii lor se cramponează de același stadion, pentru a continua furtul de identitate. Nici pe Stadionul Rapid infractorii nu au fost primiți, dar atunci nu a fost nicio problemă.

Domnule Marcel Ciolacu, oricine promovează această idee trebuie să fie conștient că susține un pușcăriaș, care a prejudiciat de nenumărate ori statul român, în consecință, se alătură acestuia.

Orice comparație cu alte echipe care împart același stadion este ridicolă, AS Roma nu a furat identitatea clubului Lazio Roma și nu a folosit ilegal numele și marca Lazio, nici Inter nu a furat identitatea clubului AC Milan și nu a folosit ilegal numele si marca Milan. În schimb, FC Fcsb a clonat marca STEAUA și a folosit ilegal numele și marca Steaua București", se arată într-un comunicat al Asociației Steliștilor 1947.

Cum poate juca FSCB pe Stadionul Ghencea?

De asemenea, întrebați dacă orice alt club sportiv în afară de CSA Steaua ar putea închiria stadionul din Ghencea pentru a organiza un meci de fotbal, reprezentanții Clubului Sportiv al Armatei "Steaua București" au precizat că: "După realizarea cadrului legal necesar, orice club poate utiliza arena de joc, ținând cont și de disponibilitatea acesteia. Prioritate în utilizarea stadionului “Steaua” o au echipele de fotbal și de rugby ale Clubului Sportiv al Armatei Steaua.

Stadionul Steaua face parte din Complexul Sportiv “Steaua-Ghencea” (Cazarma 3618 București) și se află în administrarea MApN și în folosința CSA Steaua confirm Ordinului ministrului apărării naționale nr. M.115/2017, care suportă cheltuielile de administrare", se arată în răspunsul în exclusivitate trimis de Clubul Sportiv al Armatei "Steaua București" pentru Newsweek România.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te