Ce s-a întâmplat cu fotbalistul danez Christian Eriksen, cel care s-a prăbușit pe teren

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 13.06.2021 - 14:58
Ce s-a întâmplat cu fotbalistul danez Christian Eriksen, cel care s-a prăbușit pe teren

La Copenhaga, toată lumea a trecut prin momente grele după ce danezul Christian Eriksen s-a prăbușit din senin pe gazon și a avut nevoie de minute bune de resuscitare pentru a-și reveni.

SHARE

Jucătorul danez Christian Eriksen s-a prăbuşit pe gazon şi şi-a pierdut conştienţa, în minutul 43 al meciului Danemarca - Finlanda, de la Euro 2020. Fotbalistul,salvat de coechipierul Simon Kjaer și de echipa medicală, a fost dus la spital după mai multe minute de resuscitare, dar conştient. 

În așteptarea reluării meciului, întrerupt din cauza incidentului, fanii de pe stadionul Parken au strigat numele lui Eriksen din toate puterile, atmosferă realizată fiind una incredibilă. Ulterior, meciul a fost reluat, iar Finlanda s-a impus, scor 1-0, reușind prima victorie la un campionat european, la chiar primul meci disputat la turneul final al competiției, scrie RFI.

Gary Lewin, fost medic al echipei Arsenal și al naționalei Angliei, a explicat de ce intervenția medicilor de la Copenhaga a fost una excelentă: "În astfel de situații, medicii trebuie să urmeze ceea ce noi numim "planul de urgență". Fiecare echipă are un astfel de plan, care se schimbă în funcție de stadion. Medicii l-au stabilizat pe teren, acesta era primul pas și cel mai important. Poza cu el pe targă, având un tub de oxigen în gură, ne indică faptul că intervenția echipei a fost rapidă și eficientă. Este incredibil și modul în care colegii săi au făcut un scut uman în jurul medicilor, de-a dreptul incredibil. Tot ce mai pot spune este că medicii au făcut o treabă extraordinară", a declarat Lewin, pentru BBC.

Citește și: Fulgy de la Clejani a fost arestat pentru 29 de zile. Familia i-a cerut scuze lui Alex Velea

Christian Eriksen s-a născut în 1992 în Middelfart, un orășel de 16.000 de locuitori de pe insula daneză Funen, din vestul țării. Tatăl său era antrenor la academia locală de fotbal, iar tânărul Christian s-a făcut rapid remarcat în campionatul de tineret danez datorită abilităților sale tehnice, atrăgând rapid interesul unor cluburi importante precum Chelsea sau FC Barcelona, acolo unde a și dat probe, potrivit biografiei de pe Wikipedia.

A ales în cele din urmă să joace la formația olandeză Ajax Amsterdam, cu care a semnat un contract în 2008. A trecut de la tineret la echipa mare, reușind să stârnească comparații în rândul oamenilor de fotbal cu legenda daneză Michael Laudrup.

A luat trei titluri cu Ajax în Olanda, iar în 2013 s-a transferat în Premier League, la Tottenham, unde a jucat până anul trecut, când s-a mutat la Milano, la Inter. Convocat în 2010 pentru prima dată la echipa națională, Christian Eriksen a strâns între timp 108 apariții în tricoul danez, marcând până acum 36 de goluri.

În același an, 2010, a fost cel mai tânăr jucător ( 18 ani) participant la Cupa Mondială din Africa de Sud.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te