Acest număr include fotbalişti, tehnicieni, jurnalişti, personal administrativ, cu acces împărţit în trei zone ale stadionului.
„Testarea înainte de competiţie se face cu două, trei zile înainte de primul meci, nu numai pentru fotbalişti, ci şi pentru arbitri, pentru delegaţi, pentru oficialii antidoping care vor veni să testeze jucătorii. În plus faţă de această testare, din 14 în 14 zile, testarea va fi repetată. Vor fi stabilite mai multe zone de acces în stadioane, pentru că trebuie să protejăm categoriile de participanţi.
Zona 1 va fi zona interioară stadionului, terenul de joc şi vestiarele, unde sunt fotbaliştii, unde sunt 4-5 fotoreporteri, unde sunt cei din staff-ul tehnic, unde sunt cei care participă direct la evenimentul sportiv.
Zona 2, zona tribunelor, va cuprinde sectoarele şi scările de acces, spaţiile administrative, zona mass-media şi va mai fi o zonă exterioară, unde vor sta cei care vor fi în afara stadionului, carele de reportaj, zona administrativă, autocare, pază”, a explicat Stroe.
Totodată, acesta a mai precizat că în zona 1 vor fi 80 de persoane, zona 2, 85 de persoane, zona 3, maximum 60 de persoane.
Ministrul a precizat că a fost acordată permisiunea cluburilor de fotbal să renunţe la cantonamente, dar pe răspunderea lor.