Care e fotbalistul român de Naţională târât în scandalul mafiei pariurilor. I-a împrumutat bani

DE Alexandru Pop | Actualizat: 18.10.2023 - 12:41
Care e fotbalistul român de Naţională târât în scandalul mafiei pariurilor - Foto: Profimedia Images

Care e fotbalistul român de Naţională târât în scandalul mafiei pariurilor. Mijlocaşul lui Juventuus Torino, Nicolò Fagioli, spune că a aînceput să parieze încă din anul 2021. El mărturiseşte că la început "a fost doar o distracţie".

SHARE

„La început, un fotbalist, având mult timp liber (...) ajunge să experimenteze fiorul jocurilor de noroc pentru a învinge plictiseala. Pe măsură ce timpul trece, devine o obsesie”, explică Fagioli.

În unele pasaje din depoziţia sa, de la procurorul federal Giuseppe Chiné, Nicolò Fagioli își reconstituie povestea pariurilor sale fotbalistice:

Care e fotbalistul român de Naţională târât în scandalul mafiei pariurilor

„Am început să pariez la Tirrenia, în cantonamentul naționalei Under 21”. El explică cum la început a fost "doar o distracție”. De-a lungul timpului însă „m-am trezit într-o stare de stres, cauzată de datorii”.

Cea mai proastă perioadă a fost „prin martie - aprilie 2023 (...) În timpul meciului Sassuolo - Juventus, am făcut o eroare tehnică și am fost înlocuit”. Jucătorul plângea pe bancă, „gândindu-mă la datoriile mele la pariuri”.

Deja, în septembrie 2022, Fagioli avea datorii de 250.000 de euro. „Când am fost la Cremonese mama m-a sfătuit să merg la Sert, la tratament. Am fost acolo de câteva ori”.

Citeşte şi: Românul Daniel Boloca poate să ajungă în Naţionala Italiei

„Mi-am făcut iluzia că mă pot descurca” și următoarea perioadă „Am jucat compulsiv, în fața televizorului, la orice eveniment sportiv pe care îl urmăream, inclusiv fotbal... chiar și Serie B și Lega Pro".

Mijlocașul lui Juventus le spune procurorilor că „sunt pariuri puse pe faulturi și pe cartonașe galbene (...) Mi s-a propus, dar nu am acceptat, pentru că era împotriva eticii mele”.

În fața procurorului Giuseppe Chiné, în depoziţia din 5 septembrie, acesta explică: „Tonali a fost cel care mi-a sugerat să joc pe site-ul Icebet (...) Însuși Tonali a fost cel care m-a pus să mă înregistrez printr-un cont, pe site-ul în cauză”, spunând că nu este „în stare să spună dacă a pariat pe evenimente fotbalistice (...)

Citeşte şi: Olimpiu Moruţan a căpătat încredere la Galata. Unele surse spun că Okan Buruk ar vrea să-l ţină

În mediul [fotbalistic] am auzit că are multe datorii la jocuri de noroc”. Parchetului FIGC reconstituie că Fagioli a făcut "primele pariuri pe evenimente de tenis și apoi pe fotbal” și lămurește că nu a "pariat niciodată pe Cremonese și/sau Juventus”, conform La Gazzetta dello Sport.

Câteva exemple: „Torino-Milan pe 30 octombrie 2022 (…) Am pariat pe un egal sau o victorie pentru Milano. Pierdut, pentru că s-a încheiat doi la unu pentru Torino”.

În varianta pusă la dispoziție Parchetului Federal, Fagioli neagă că Juventus ar fi știut de pariurile sale și vorbește despre niște împrumuturi către coechipieri, fără legătură cu ancheta.

S-a împrumutat

De la Gatti (n.n.: Federico Gatti), „am cerut 40 de mii de euro, dar, spunându-i că am nevoie de ei, ca să-mi cumpăr un ceas și că conturile mi-au fost blocate de mama”.

Drăgușin (acum la Genova) „mi-a împrumutat 40 de mii de euro, în octombrie 2022”.

Apoi. Fagioli explică: „Am cumpărat niște Rolexuri valoroase, la Milano” cu un transfer bancar. „Uneori, livram singur ceasurile, uneori veneau proprietarii platformelor, să le ridice de la bijutieri”.

Site-uri ilegale de pariuri

A acumulat datorii și cu site-urile ilegale de pariuri:

„Aproximativ 110.000 de euro a jucat la betar.bet și specialibet.bet, în jur de 1,5 milioane pe platforma ilegală bullbet23.com şi în jur de 1,3 milioane, cu o altă platformă ilegală (...), în jur de 17.000 de euro cu o agenție juridică (...) în provincia Pordenone și în jur de 31.000 de euro, cu o bancă ilegală (...), swissbet, în provincia Como".

Astfel, şi-a mărit datoria  şi a primit „amenințări fizice grele (cum ar fi: „Îţi rup picioarele”) (…) Am crezut că joc doar ca să recuperez datoria”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te